Header image

Noi reglementări privind protecţia copiilor de „pericolele” din mediul on-line

21:33, vineri, 8 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: , ,

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) vine cu un proiect care va conţine mai multe reglementări în ceea ce priveşte asigurarea unui mediu on-line protejat pentru copii.

 Proiectul Codului de conduită a prestatorilor de servicii internet a fost propus pentru consultări publice de către MTIC în parteneriat cu Centrul „La Strada”. Viceministrul TIC, Mihaela Iacob a declarat că este important ca acţiunile tuturor părţilor să fie conjugate pentru a asigura un mediu on-line protejat pentru copii.

În opinia participanţilor la dezbateri, pentru a atinge acest obiectiv este necesară atenţionarea societăţii asupra pericolului existent, implicarea mass-mediei în mediatizarea modurilor de protecţie a copiilor în mediul virtual, precum şi utilizarea oportunităţilor oferite de soft-uri ce permit părinţilor gestionarea spaţiului on-line pentru copii.

 Prestatorii de servicii Internet s-au arătat deschişi pentru colaborare în vederea prevenirii abuzului faţă de copii în mediul virtual, inclusiv prin blocarea site-urilor care conţin materiale cu pornografie infantilă.

Acest eveniment se încadrează în şirul de acţiuni din cadrul Decadei Siguranţei pe Internet, care s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 5-15 februarie.

Sursa: eco.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com