Header image

Norvegienii au găsit locul unde a fost înmormântat Sf. Olaf

0:35, marți, 22 noiembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Potrivit pravoslavie.ru, citat de orthodoxie.com, arheologii norvegieni au făcut o descoperire interesantă. Ei au găsit o biserică în care se află moaștele Sfântului Olaf care a încreștinat Norvegia. Astfel, se adeverește că arheologii de la Institutul Norvegian al Patrimoniului Cultural au găsit la Trondheim fundaţia Bisericii Sfântul Clement. După cum asigură savanţii, în altarul de piatră găsit (care are o formă dreptunghiulară), se află în mod sigur moaştele Sfântului Olaf. Acesta este un monument istoric unic al Norvegiei, a spus diriginta de şantier Anna Petersen.

Rădăcinile identiţătii naţionale a norvegienilor pot fi urmărite până la cultul Sfântului Olaf, a mai subliniat Anna Petersen.

***

Sfântul Olaf este ultimul sfânt comun pentru Occident şi Orient. Olaf II Haraldson, cunoscut după canonizarea lui ca Sfântul Olaf, a fost rege al Norvegiei între anii 1015 – 1028. În anul 1014 el a primit sfântul botez şi a căutat să răspândească creştinismul în Norvegia. Sfântului i-au fost închinate biserici în Rusia la Novgorod, unde a trăit câțiva ani, dar și în Staraya Ladoga. În Evul Mediu ecourile cu privire la minunile realizate în urma unei rugăciuni adresate către sfânt s-au răspândit în lumea întreagă. Au fost construite rapid biserici pretutindeni unde se răspândea influența Vikingilor: de la Dublin până la insulele Orkney și Novgorod. În Anglia i-au fost dedicate 40 biserici vechi, iar sărbătoarea sa este menționată în toate calendarele. De asemenea, și în Constantinopol i-a fost dedicată o biserică.

Sursa: http://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com