Header image

Nu este chiar atât de ușor să găsești dintr-o dată un duhovnic

18:51, marți, 24 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Întreabă pe un cunoscut: Ce duhovnic ai? Cutare. Ești mulțumit?. Întreabă pe altul care îi recomandă pe altcineva. Se duce la duhovnic. Nu este chiar atât de ușor să găsești dintr-o dată un duhovnic care să corespundă cu starea ta, cu problemele tale. Și de aceea rămânem la recomandarea Evangheliei: caută și vei afla.

Întrebând din om în om; bineînțeles că nu întrebi pe fiecare om de pe stradă, ci numai pe cel care este preocupat de viața în Biserică. Atunci când ești la început te poți spovedi o dată sau de două ori la câțiva părinți pentru a putea să te hotărăști asupra unuia singur. Am căutat și eu un duhovnic, dar nu am găsit pe unul de care să mă leg pentru toată viața.

Părintele Ioan era insuficient pentru mine întrucât eu nu știam atâta limbă rusă încât să înțeleg sfatul unui duhovnic rus. Am căutat alt duhovnic pe vremea lui, folosindu-mă de toate mijloacele care pot să ducă la găsirea acestuia. De aceea vă sfătuiesc să întrebați din om în om și până la urmă o să-l găsiți.

Arhimandrit Sofian Boghiu, Smerenia și dragostea, însușirile trăirii ortodoxe, Editura Tradiția Românească, București, 2002

Contact Form Powered By : XYZScripts.com