Header image

Nu putem trăi sărbătorile creştineşte fără a oferi susţinere, căldură şi dragoste celor mai trişti ca noi

16:00, vineri, 10 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

În perioada Postului Mare un grup de slujitori din sectorul Centru al capitalei a încercat să susţină pe cei mai trişti ai societăţii. Cu binecuvântarea părintelui protopop Vadim Cheibaş, au fost ajutate zeci de persoane nevoiaşe şi invalide, primind ajutoare materiale şi financiare.

Au fost formate câteva grupuri cu tineri voluntari, în frunte cu un slujitor mai tânăr, care au confecţionat felicitări pascale, pe care le-au oferit copilaşilor şi bătrânilor socialmente vulnerabili.

Tot ei au împărţit literatură duhovnicească la tema Biserica şi Societatea în diverse instituţii ale capitalei. Peste 40 de copii cu părinţii au beneficiat de un pelerinaj la câteva mănăstiri din preajma Chişinăului.

„Am vrut să facem ceva pentru unii nevoiaşi. În acest sens, colaborăm cu câteva instituţii, prin care depistăm problemele şi dificultăţile prin care trec credincioşii noştri din republică.

Chiar de Buna Vestire, la Catedrala Mitropolitană am invitat peste 30 de familii cu situaţie critică, acordându-le din mâna mitropolitului produse alimentare şi o modestă contribuţie financiară. Nici nu vă putem reda bucuria în ochii celor veniţi să primească ceva spre mângâiere trupească şi sufletească.

Ceea ce înfăptuim nu expunem spre mândrie, dar spre sfinţirea vieţii, de aceea preferăm să nu vorbim sau să etalăm, ci să trăim.” –  a menţionat părintele Vadim.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com