O Batjocură adusă Bisericii, la care toți participăm prin tăcere și indiferență. Adresarea AO PRO Ortodoxia către CCA - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O Batjocură adusă Bisericii, la care toți participăm prin tăcere și indiferență. Adresarea AO PRO Ortodoxia către CCA

0:48, marți, 2 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Privind emisiunea recentă despre Sfînta Aghiazmă de la PROTV, ”O SEARĂ PERFECTĂ”, preluată de la activistul Oleg Brega (Vezi mai jos adresa), am rămas șocat nu despre tîmpeniile acestui rătăcit la adresa Bisericii, ci despre cum PROTV promovează pe un îndrăcit, fără să solicite măcar telefonic opinia Bisericii, precum și tăcerea ”pașnică” a noastră.
Poate cineva crede că ar fi mai bine să nu-l i-a în seamă, ca să se răsufle de la sine cazul neplăcut și ar avea dreptate dacă ar fi unul întîmplător sau nesemnificativ, dar în cazul cînd peste un milion de vizitatori fie s-au smintit, fie s-au tulburat, socot că Biserica, în special Mitropolia Moldovei, ar trebui să vină imediat cu cel puțin niște precizări, deoarece fenomenul a devenit unul cancerogen. Totodată să se ceară PROTV-lui o emisiune explicativă pentru Biserică.
Faptul că am trecut cu vederea ”ritualul dezbotezării” acestui individ din fața Catedralei, provocările de la Mănăstirea Ciuflea, iar acum incidentul cu Sfînta Aghiazmă, nu ne face deloc bine. Ba din contra, majoritatea creștinilor nominali se lasă manipulați de asemenea reportaje tirajate pe larg de posturile TV și psihologic acești creștini superficiali trec în tabăra idiologică a acestui rătăcit. Astfel că acest individ dintr-o nimicnicie, a ajuns ca la alegerile primarului de Chișinău să obțină peste 30 mii de votanți, iar mîine, poimîine vom fi martorii unor mase idiologice impunătoare în jurul său, care vor persecuta nemilos Biserica și tot ce e creștinesc.
Iar vina nu va fi atît a sa, căci e bolnav, ci a noastră care nu am întreprins măsurile cuvenite pentru a proteja imajinea și învățătura Bisericii. Și spre regret acest caz de pasivitate sau lașitate a noastră, nu e primul din ultimul timp…
Din aceste considerente, s-a apelat și se va apela la spriginul Bisericii, iar în paralel AO PRO Ortodoxia va înainta către Consiliul Coordonator al Audiovizualului o plîngere, pentru a analiza rezolvitor acest incident dureros.
http://acasatv.md/article/o-seara-perfecta/video-cu-peste-un-milion-de-vizualizari-vezi-ce-material-filmat.html
Sursa: http://pro-ortodoxia.blogspot.md/
Contact Form Powered By : XYZScripts.com