Header image

O biserică veche de câteva secole din satul Cotul Morii, care a trecut de două războaie mondiale și de inundațiile devastatoare din 2010, a ars în totalitate sâmbăta trecută

21:38, marți, 2 aprilie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

O biserică veche de câteva secole din satul Cotul Morii, care a trecut de două războaie mondiale și de inundațiile devastatoare din 2010, a ars în totalitate sâmbăta trecută. S-a întâmplat după ce persoane necunoscute ar fi dat foc la iarba uscată din preajmă. Poliția încearcă acum să dea de făptași ca să-i tragă la răspundere. Momentul în care lăcașul este cuprins de flăcari, a fost filmat cu telefonul mobil de un martor.

Catalin GORIA, REPORTER PRO TV: “ Oamenii din sat spun ca biserica a ars  dupa ce cineva ar fi dat foc ierbii uscate. Focul se pare ca a venit din aceasta parte si a ajuns pana in curtea cimitirului unde se afla lacasul care a fost mistuit de flacari. La patru zile de la incendiu cateva barne inca mocnesc.”

“ Ne pare foarte rau, am avut-o ca amintire de la stramosi, vroiam ca si copii sa o pastreze. -Din ce cauza a ars? – Copii nu sunt aici, probabil cineva care are nevoie de teren a dat foc.”

“ Precis ca a trecut cineva cu caruta si a aruncat o tigara, uitativa iarba e foarte  uscata.”

Ion Stoica, are 73 de ani si este unul dintre putinii locuitori ai satului care acum 9 ani a fost spalat de apele Prutului. Barbatul traieste la cativa pasi de biserica, iar sambata lucra in gradina cand lacasul a inceput sa arda.

Ion STOICA, PENSIONAR: “Am vazut mult fum, cand m-am apropiat ardea, au venit si pompierii.”

 Chiar daca acolo nu se mai oficiau slujbe de ani buni, barbatul spune ca lacasul insemna mult pentru el.

Ion STOICA, PENSIONAR“Ne duceam cu tata cand eram mici, e foarte veche. ”

 Prima versiune a pompierilor este ca biserica a luat foc dupa ce a fost incendiat un teren de iarba uscata din apropierea. Salvatorii sustin ca in interior nu erau pastrate obiecte de valoare. Primarul din localitate sustine ca incendiul a fost inregistrat de politie, care urmeaza sa-i pedepseasca pe faptasi.

Unele surse spun ca biserica a fost ridicata in anul 1812, in timp ce alatele afirma ca lacasul a fost construit in 1621, odata cu satul. In trecut, biserica dispunea de casa parohiala si avea in proprietate 18 hectare de teren arabil.

Sursa: www.protv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com