Header image

O biserică veche de peste un mileniu din Capadocia a fost restaurată

6:10, miercuri, 21 noiembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Mai mulți experți din cadrul Ministerului Culturii al Turciei și studenți italieni de la Universitatea din Tuscia au restaurat biserica Tokali, una dintre cele mai vechi biserici construită în stâncă din Capadocia.

Proiectul, care a fost derulat pe parcursul a patru ani, a avut scopul de a proteja biserica respectivă, în care se găsesc zeci de fresce valoroase din perioada Evului Mediu timpuriu, informează Daily Sabah.

Lăcașul de cult a fost inclus în patrimoniul UNESCO încă din anul 1985.

„Era necesar să restaurăm această biserică deoarece are o vechime de peste 1000 de ani”, a declarat managerul Muzeului Nevşehir, Murat Gülyaz, pentru Anadolu Agency.

Gülyaz a spus că „biserica este unică prin frescele bogat colorate care oferă o perspectivă asupra vieții lui Iisus Hristos de la naștere până la moarte”.

De asemenea, biserica din stâncă este decorată și cu fresce care întruchipează scene din viața Sfântului Vasile cel Mare, unul dinre cei mai importanți sfinți în Capadocia.

Managerul muzeului Nevşehir a spus că în ciuda bunei conservări a monumentului istoric, menținerea acestuia în starea prezentă este destul de grea având în vedere că inclusiv ultravioletele blițurilor aparatelor de fotografiat pot deteriora frescele.

„Din acest motiv, fotografiatul a fost interzis în incinta acestui locaș de cult”, a spus Murat Gülyaz.

Mai mult de un milion de oameni vizitează anual Capadocia. Această regiuna a Turciei atrage atenția călătorilor prin peisajele vulcanice, peșteri, tuneluri, canioane și trasee prin natură.

Sursa: www.basilica.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com