O DECLARAŢIE SCANDALOASĂ! Şefa Direcţiei Cultură a Primăriei Chişinău, Lucia Culev, îi consideră sectanţi pe moldovenii care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O DECLARAŢIE SCANDALOASĂ! Şefa Direcţiei Cultură a Primăriei Chişinău, Lucia Culev, îi consideră sectanţi pe moldovenii care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi

19:59, marți, 6 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Şefa Direcţiei Cultură a Primăriei capitalei, Lucia Culev, îi consideră sectanţi pe moldovenii care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.

Funcţionara ar fi spus, potrivit agenţiei IPN, că, în ziua de 7 ianuarie, când este sărbătorită Naşterea Domnului pe stil vechi, în capitală nu va avea loc nicio manifestație cultural-artistică specială.

„Noi suntem instituţie publică. Ce avem cu stilul vechi? Câte Crăciunuri o să facem? Am făcut pe stilul nou. Noi avem ceva, dar ne pregătim de Zilele Culturii. O să vedem şi după timp. Erau ceva pregătite pentru vacanţa copiilor, dar nu pentru Crăciunul pe stil vechi. Pe 25 am avut un program o-ho-ho. Nu suntem sectă să facem pe stil vechi”, a declarat funcţionara de la Primărie.

Majoritatea covârșitoare a bisericilor Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, dar şi cele ale Mitropoliei Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române, sărbătoresc Nașterea Domnului în data de 7 ianuarie.

Preotul Ioan Cosoi, vicar administrativ al Mitropoliei Basarabiei, a declarat că în capitală sunt doar trei biserici care sărbătoresc în 25 decembrie. Este vorba despre Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, Biserica „Petru şi Pavel” şi Biserica „Sfânta Treime”.

Sursa: http://www.publika.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com