O icoană a Sfântului Luca al Crimeii a început să lăcrimeze la o mănăstire din Grecia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O icoană a Sfântului Luca al Crimeii a început să lăcrimeze la o mănăstire din Grecia

17:15, miercuri, 11 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

La mănăstirea Sf. Efrem Sirul din Kantariotisa-Katerini, Grecia, la o distanță de aproximativ 10 minute de autostradă, este paraclisul Sf Eirini Hrisovalantu, unde se află icoana Sf. Luca al Crimeii, prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 11 iunie.

Sfântul Luca a fost profesor doctor chirurg, dar și arhiepiscop de Simferupoleos și al Crimeei. S-a născut în anul 1877 și după o perioadă de tortură, în regimul comunist care nu l-a iertat, chiar dacă era un ilustru om de știință și făcea mult bine oamenilor. A trecut la Domnul în anul 1961.

Anul acesta, pe 5 mai, un autocar cu un grup de pelerini din România a vizitat mănăstirea Kantariotisa-Katerini, unde 3 tineri au văzut, în același timp, cum din ochiul Sfântului a început să curgă o lacrimă și să-și miște buzele ca și cum ar fi “nemulțumit, trist”, după spusele acestora. De atunci, extresia feței Sfântului, din respectiva icoană s-a modificat, ochiul rămânând roșu . În plus, din momentul în care a lăcrimat, icoana Sfântului Luca a început să împrăștie miros de mir. Icoana se găsește, în continuare, în Paraclisul mănăstirii Sf. Efrem Sirul.

sursa activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com