O icoană a Sfântului Nicolae se restaurează singură în mod minunat - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O icoană a Sfântului Nicolae se restaurează singură în mod minunat

10:48, miercuri, 11 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Intr-un satuc, o Icoana a Sfantului Nicolae se restaureaza singura, in mod minunat

Icoana Sfantului Nicolae se afla in satul Iagodinka, al districtului Romanovsky, din regiunea Jitomir a Rusiei. Clerul și credinciosii au fost si sunt martorii unor vindecări miraculoase care au loc prin rugăciunile facute in fata acestei icoane vechi.

Conform unui raport in limba rusa al Eparhiei de Jitomir, tradus de Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®, icoana facatoare de minuni a Sfantului Nicolae s-a aflat, timp de mai multi ani, în casa unei localnice cu vârsta de 74 de ani: Filia Lopohi.

Icoana era intunecata si invechita, iar în anii de persecutare a credintei ea a stat ascunsa într-o locuintă privată. Într-o zi, Filia si mai multi membri ai familiei au demontat icoana, intentionand sa o curete, dar văzând starea sa deplorabilă, au atarnat-o pe perete, fara sa o atinga, lasand-o veche. Din acest moment, icoana a început sa se restaureze chiar sub ochii acestora. Uimita, gazda a chemat mai intai vecinii și, mai apoi, a fugit la preotul local.

La cererea Filiei, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Nicodim de Jitomir și Volyn, icoana restaurata s-a purtat in procesiune, in aceste zile, fiind mutata in Biserica de sat Sfantul Alexandru Nevski. Procesiunea de rugăciune cu icoana Sfântului Nicolae a reunit câteva sute de persoane. Pentru cei din localitate, evenimentul recent a devenit cel mai popular și solemn act din ultimul deceniu.

În prezent, conform preotului paroh Andrei Kobetiaki, icoana continuă să se auto-restaureze, imaginea devenind din ce in ce mai clară și vie.

Asezata in altar, aceasta se află sub supraveghere permanentă, notandu-se minunile care au loc in urma rugăciunilor către Sfântul Nicolae – Făcătorul de Minuni. Înaintea icoanei s-au rugat pelerini sositi din diferite regiuni ale Ucrainei și Republicii Moldova.

sursa http://lonews.ro
220013.p
01
02
Contact Form Powered By : XYZScripts.com