O lecție de omenie din partea unui pensionar de 81 de ani - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O lecție de omenie din partea unui pensionar de 81 de ani

10:42, luni, 1 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Lecţie de omenie din partea unui pensionar din Iaşi. Bărbatul a luat acasă doi copii sărmani. I-a crescut, i-a îngrijit şi i-a dat la şcoală. Şi-a sacrificat familia, ca să le fie un părinte adevărat. Acum, bărbatul ajuns la 81 de ani cere sprijinul autorităţilor pentru ca tinerii să nu ajungă din nou ai nimănui.

Povestea lui Emil Marcoci pare desprinsă din filme. Acum 11 ani, după ce i-a murit singurul copil, s-a hotărât să îşi dedice viaţa celor mai puţin norocoşi. A luat în grijă doi minori rămaşi pe drumuri, dar gestul l-a costat căsnicia, pentru că soţia l-a părăsit.

Aşa l-a luat în grijă pe Marius, plecat de acasă la 17 ani. Nu avea ce mânca şi nici condiţii pentru o viaţă normală.

A urmat Ionuţ. Avea doar 5 ani când bărbatul l-a luat la el. Şi pe nimeni care să-l crească. Părinţii lui Ionuţ erau alcoolici.

Marius şi Ionuţ sufereau de boli grave. Tatăl adoptiv şi-a vândut vacile din curte şi o bucată din grădină ca să le ia medicamente. Pe Ionuţ l-a dat la o şcoală specială.

Bărbatul simte povara anilor şi aşteaptă ajutorul autorităţilor.

În lipsa unei soluţii, Ionuţ şi Marius vor trece printr-un nou abandon. Primul este încă minor şi poate rămâne în grija statului, dar Marius, ajuns acum la 28 de ani, va ajunge iarăşi în stradă.

sursa stiri.tvr.ro

emil malcoci

Contact Form Powered By : XYZScripts.com