Header image

O mamă britanică îşi abandonează fetiţa cu dizabilități şi păstrează băieţelul sănătos, după o sarcină dublă cu o mamă surogat

9:07, luni, 15 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

O femeie din Marea Britanie, mama biologică a doi gemeni născuţi de o mamă surogat, ar fi abandonat unul dintre copii, deoarece fetița s-a născut cu o infirmitate musculară gravă, în timp ce pe fratele acesteia care era sănătos l-a luat cu ea acasă.

Mama surogat, de asemenea din Marea Britanie – pe care o vom numi Jenny pentru a-i proteja identitatea – a dezvăluit pentru ziarul The Sun convorbirea telefonică dintre ea şi mama biologică cu privire la soarta fetiţei cu handicap.

„Îmi amintesc cum mi-a spus: «Cine ar vrea să o adopte? Nimeni nu vrea să adopte un copil cu handicap»”, a declarat ea.

Jenny, care are propriii săi copii, spune că a decis să fie mamă surogat pentru „a ajuta o mamă care nu putea să aibă copii”. A fost de acord să i se implanteze doi embrioni în pântece şi să nască pentru suma de 20.000 USD.

Cu doar şase săptămâni înainte de termen, doctorii i-au spus lui Jenny că va avea nevoie urgentă de o cezariană pentru a salva bebeluşii. Abia la câteva săptămâni după naşterea prematură, geamăna a fost diagnosticată cu distrofie musculară congenitală.

Când Jenny a sunat-o pe mama biologică să-i spună despre boala fetiţei, mama a respins fetiţa.

Jenny a decis împreună cu partenerul ei să o crească pe fetiţă. I-au pus numele Amy.

„Am fost uimită când am auzit că a respins-o pe Amy”, a declarat Jenny. „Practic mi-a spus că nu vrea un copil cu handicap.”

Jenny spune că a fost „foarte furioasă” pe părinţii biologici ai fetiţei. „Îi urăsc pentru ceea ce au făcut.”

Gemenii sunt acum separaţi legal. Un tribunal pentru drepturile copiilor şi a familiei a decis ca băiatul sănătos să-i revină mamei biologice, iar fetiţa infirmă mamei surogat.

Această întâmplare vine la aproximativ două săptămâni după ce un cuplu australian și-ar fi abandonat băieţelul surogat în Thailanda, după ce acesta s-a născut cu sindromul Down, în timp ce pe fetiţa geamănă sănătoasă au luat-o cu ei în Australia.

Richard Newman, director la Family Life, Pro-Life & Child and Youth Protection, a numit povestea australienilor o „tragedie” care „rezultă dintr-o piaţă de desfacere ce cumpără şi vinde copii.”

„Reproducerea prin intermediul unor terţe părţi este o premisă pentru încălcări ale principiilor umanităţii. Fertilizarea in vitro şi comerţul cu spermă au lansat o industrie imorală care acum include avorturi, eugenie, trafic uman şi fragmentarea deliberată a familiei”, a declarat acesta.

Traducere: Diana Elena Gratie

 Preluare de pe Știri pentru viață

Contact Form Powered By : XYZScripts.com