O masă caldă pentru persoanele nevoiașe - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O masă caldă pentru persoanele nevoiașe

10:16, vineri, 18 septembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Un preot din Constanța aduce zâmbete pe fețele a zeci de persoane nevoiașe din oraș. La Biserica ”Sfântul Haralambie” (aflată pe bd. Tomis nr. 301, vizavi de Boema, lângă stația Petrom), unde este paroh părintele Ciprian Stanca, aproximativ 40 de persoane, care altfel nu ar avea ce pune pe masă, primesc zilnic o porție de mâncare. ”

Facem mâncarea, iar ei își aduc caserole și mănâncă acasă. Le dăm ciorbă și felul doi, iar de multe ori primesc și desert, alcătuit din prăjituri sau colivă”, mărturisește, pentru ”Telegraf”, părintele. Potrivit lui, cele mai multe persoane necăjite care beneficiază de o masă caldă provin din cartierul Henri Coandă. Este vorba despre persoane cu dizabilități, care nu pot munci, dar și copii orfani sau oameni ai străzii. ”Este o mămică cu 7 copii, care nu au tată. Îi ajutăm și pe ei, dar și pe alții. Pe fiecare din cei care mănâncă la noi i-am selectat, au câte un dosar.

Am primit și oameni ai străzii, însă doar pe cei care au fost pașnici”, spune pr. Stanca. Preotul de la Parohia ”Sfântul Haralmbie” este mulțumit că, de anul trecut, între 37 și 42 de persoane vin de luni până sâmbătă pentru a-și primi porția de hrană. De asemenea, încă de acum trei ani, părintele pregătește bunătăți pentru 47 de copii orfani, cu dizabilități, care învață la Școala Incluzivă ”Delfinul”, din zona Dacia. ”În pauza mare, mergem și le ducem câte un pachețel, care constă în fructe sau produse de patiserie”, subliniază părintele.

sursa telegrafonline.ro

136a2bfe41a244fc1156240a4270426a

Contact Form Powered By : XYZScripts.com