O nouă apariție editorială pentru copiii de toate vârstele - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O nouă apariție editorială pentru copiii de toate vârstele

9:32, joi, 3 februarie, 2022 | Cuvinte-cheie: , , ,

Este bine cunoscut faptul că anul 2021 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României. În icoana reprezentativă a Anului omagial au fost zugrăviți Sfinții Cuvioși Ioan Casian, Dionisie Exiguul și Ioan Iacob de la Neamț, născuți pe teritoriul țării noastre, dar care și-au îndeplinit misiunea duhovnicească în afara ei.

În acest context, la finalul anului trecut a apărut, la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, o carte pentru copii foarte atractiv alcătuită și bine documentată, intitulată „Călătorește cu trei sfinți români”.

Volumul este scris de autoarea Ioana Revnic și conține ilustrații realizate de Astrid Mușat, potrivit corelate cu textele, care le completează și întregesc conținutul prin expresivitatea personajelor și prin gingășia și delicatețea scenelor.

Așa cum sugerează și titlul, cartea prezintă întâmplări din viețile celor trei sfinți de origine română care sunt istorisite pe scurt, în mod accesibil, pentru copiii de toate vârstele. Fiecare dintre cele trei părți ale volumului este dedicată vieții câte unui sfânt, fiind subliniată câte o trăsătură specială a activi­tății sale. Acestea sunt intitulate: „Sfântul Ioan Casian, călător pe trei continente”; „Sfântul Dionisie Exiguul, părinte al erei creștine”; „Sfântul Ioan Iacob de la Neamț sau Hozevitul, un sfânt român la Ierusalim”. Multe din istorioarele întâlnite aici sunt însoțite de o secțiune în care cei mici sunt in­vitați să răspundă unor întrebări pe baza textului lecturat, sedimentându-și astfel cunoștințele obți­nute și fiind încurajați să realizeze legături și să mediteze la întâmplările relatate. Cartea conține, de asemenea, câteva poezii al căror autor este Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, precum și câteva pagini cu jocuri și întrebări pentru copii. De asemenea, volumul se bucură de o bibliografie serioasă pe tema vieți­lor acestor sfinți pe care autoarea a adaptat-o cu succes, prin intermediul povestirilor redactate, înțe­legerii celor mici.

Adresându-se cititorilor, autoarea Ioana Revnic afirmă că sfinții pe care cartea sa îi zugrăvește se aseamănă supereroilor îndrăgiți de copii care însă, spre deosebire de ei, sunt persoane care au trăit pe pământ și care, pentru bunătatea, credința și ascultarea lor, au primit de la Dumnezeu mari daruri. De aceste daruri se pot bucura toți cei care îi cheamă în ajutor. Volumul face parte din colecția „Chipuri ale sfințeniei” și poate fi achiziționat de pe site-ul cartibisericesti.ro.

Sursa: ziarullumina.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com