Header image

O nouă biserică va fi ridicată în satul Ciobanovca, raionul Anenii Noi

20:27, luni, 9 iulie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

O nouă biserică va fi ridicată în satul Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Recent a avut loc slujba punerii pietrei de temelie a sfântului lăcaș

Slujba de sfinţire a fost oficiată de către prot. Petru Oltu, protopopul bisericilor din raionul Anenii Noi. Evenimentul a avut loc în prezența unui sobor de 10 de preoți și a numeroși credincioși

Noul locaş de cult ce urmează a fi edificat aici va purta hramul în cinstea Nașterii Maicii Domnului.

În cuvântul rostit, părintele protopop a evidențiat atât importanța evenimentului punerii pietrei de temelie a unui nou lăcăș de cult, cât și semnificația lui duhovnicească pentru comunitate:

„Noi, creştinii, ne bucurăm ori de câte ori apare o nouă biserică pe pământ, o nouă casă închinată lui Dumnezeu şi o poartă prin care credincioşii pot intra în Împărăţia cerului. Comunitatea din Ciobanovca păstorită de energicul părinte Eugen Nițu, este doritoare de a înălţa casă lui Dumnezeu, în care să primească hrana cuvântului evanghelic, harul divin şi Sfânta Euharistie”.

Biserica este construită din donațiile credincioșilor, cu stăruința părintelui-paroh Eugen Nițu și contribuția Asociaţiei Obşteștești „ORTHODOX-ART”, fondată de prot. Sergiu Curnic, parohul Bisericii de Lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Chișinău.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com