O vedenie minunată a Sfântului Serghie de la Radonej - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O vedenie minunată a Sfântului Serghie de la Radonej

11:51, marți, 8 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Odată, seara târziu, Sfântul își făcea pravila și se ruga pentru fraţi, ca Domul să-i ajute în muncile și nevoinţele lor zilnice.

Atunci, pe când se ruga așa, deodată a auzit o voce care îl chema: «Serghie!». Sfântul a fost uimit dechemarea  care a răsunat în tăcerea nopţii și, săvârșind rugăciunea, a deschis ferestruica chiliei sale, voind să-l vadă pe cel care vorbise. Pe neașteptate, a avut o vedenie minunată: din cer a strălucit o lumină orbitoare, mai intensă decât lumina zilei, care a alungat întunericul nopţii, astfel încât noaptea a devenit mai luminoasă decât ziua. Glasul respectiv a răsunat din nou: «Serghie! Te rogi pentru fiii tăi duhovnicești: Domnul ţi-a primit rugăciunea. Uită-te atent și vei vedea ce mulţime de monahi ai adunat sub îndrumarea ta, în numele Sfintei și de viaţă făcătoarei Treimi».

Și Serghie a văzut în faţa sa o mulţime de păsări frumoase, care zburau nu numai prin mănăstire, ci și în jurul său. Glasul respectiv s-a auzit din nou: «La fel de numeroși vor fi ucenicii tăi, ca și stolurile de păsări pe care le-ai văzut. Și după tine, numărul lor nu va sărăci, numai dacă vor dori să pășească pe urmele tale».

 Noile minuni ale Sfântului Serghie de la Radonej, Doxologia, Iași 2018

Contact Form Powered By : XYZScripts.com