O viaţă de sfinţenie se resfrânge asupara credincioşilor. Conferință despre Părintele Arsenie Boca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O viaţă de sfinţenie se resfrânge asupara credincioşilor. Conferință despre Părintele Arsenie Boca

0:17, joi, 15 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

În seara zilei de 12 septembrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a susţinut o conferinţă despre Părintele Arsenie Boca la Parohia Sfânta Cruce, Torino II (Italia). Tema a fost Părintele Arsenie Boca – trecut, prezent şi viitor, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Înaltpreasfinţia sa, preşedinte al comisiei de canonizare a Părintelui Arsenie Boca, a vorbit la începutul conferinţei despre criteriile ce premerg declarării sfinţeniei unei persoane în Biserica Ortodoxă, afirmând că principalul motiv este evlavia poporului, urmat de ortodoxia credinţei, o viaţă morală ireproşabilă, fapte minunate în viaţa sa şi după aceasta.

Totodată, ierarhul a amintit că rostul comisiei este acela de a cerceta din punct de vedere teologic şi ştiinţific activitatea părintelui Arsenie Boca, atribuţia canonizării revenind Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, adăugând că în urma cercetărilor efectuate se va alcătui o listă cu lucrările care sunt conforme cu realitatea învăţăturilor Părintelui Arsenie, fiind înlăturate cele cu un conţinut nepotrivit sau pur comercial care, din păcate, sunt foarte numeroase.

O viaţă de sfinţenie se resfrânge asupara credincioşilor. Pot să aduc multe mărturii despre Părintele Arsenie Boca, dar cuvintele mele sunt prea slabe pentru a putea susţine sau arăta cu adevărat impactul pe care l-a avut părintele asupra multora şi pe care îl ştie doar Dumnezeu, a mai afirmat Mitropolitul Ardealului.

La final, Părintele Protopop Lucian Roşu a mulţumit Înaltpreasfintiei sale pentru ocazia de a auzi atât de multe lucruri interesante despre un subiect de actualitate.

Sursa: http://basilica.ro/

phoca_thumb_l_dscn0205

Contact Form Powered By : XYZScripts.com