O vorbă grea răneşte mai mult decât poate răni o săgeată - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O vorbă grea răneşte mai mult decât poate răni o săgeată

Pentru tot cuvântul deșert vom da socoteală (Sf.Evanghelie).

– Să nu vorbesti fără să gândeşti şi să nu dai drumul la cuvinte până nu le măsori greutatea cu care pot lovi și răni pe aproapele.

– Părinţi filocalici ne spun, că o vorbă grea, răneşte mai mult decât poate răni o săgeată.

– Dacă o sageată lasă o cicatrice, vorba grea, nechibziută, lasă o rană sufletească, o traumă, o amintire dureroasă, pe care, chiar dacă te lupţi să o ştergi din minte, nu reuşeşti niciodată.

– Vorba grea rămâne, undeva acolo pe softul minţii şi se tot frământă în mintea ta, iar tu te întrebi de ce s-a întâmplat asta?

– Tot explicându-ți, te trezeşti într-o CLEVETIRE LĂUNTRICĂ, care adâncește mânia față de cel care tea rănit.
– Despre aceasta Mântuitorul ne vorbește în Sfânta Evanghelie:

„Întru ură de frate, păcat de moarte ai săvârşit!”(Sf.Evanghelie).

– Pentru că purtând ură, din neatenție și furie, putem atinge momentul de a păcătui prin răzbunare.
– Tot urând mereu, urăşti astăzi, urăşti mâine, apoi discreditezi astăzi, apoi discreditezi maine, iar când îţi pică la moment, te împinge diavolul și faci nenorocirea aceea care nu trebuie, crima sau altă faptă demonică.

– „Întru ură de frate, păcat de moarte ai săvârșit”.(Sf.Evanghelie).

– Și iar, spune în Sfânta Scriptură:
„Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.”(Matei 12:36,37)

– Mai mult decât atât, nu numai că vom fi judecați de toate ale noastre, dar Judecata Universală va fi înaintea a toată făptura, în fața tuturor neamurilor:
„Nimic nu este acoperit care să nu se descopere şi nimic ascuns care să nu se cunoască. De aceea, câte aţi spus la întuneric se vor auzi la lumină; şi ceea ce aţi vorbit la ureche, în odăi, se va vesti de pe acoperişuri.”(Luca 12:2)

– Părintele Arsenie Boca ne detaliază cât de plenară și profundă va fi judecata Domnului Hristos:
„În ziua acelei înfricoşate întâlniri cu Dumnezeu, va fi o vedere cu totul minunată și înfricoșată, se vor arăta toate faptele fiecăruia, pe care le-a făcut întru ascuns, acum sunt date pe faţă şi le vede nu numai cel ce le-a săvârșit, ci toţi oamenii, dimpreună cu îngerii, văd deodată întreolaltă toate faptele lor şi ale tuturora”.

Cuvinte Vii – Pr.Arsenie Boca

//www.facebook.com/watch/?v=430072527588634

Broken heart

Contact Form Powered By : XYZScripts.com