Header image

Occidentalizare: în Franța preot înjunghiat, în Ucraina atac asupra ortodocşilor (VIDEO)

1:03, miercuri, 27 iulie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Foto: Facebook

În Franța un preot a fost ucis în urma unui atac organizat de doi indivizi înarmați. În Ukraina grupuri de extremiști au atacat participanții la Drumul Crucii, al păcii, iubirii și rugăciunii pentru Ucraina, aruncând cu ouă în icoanele ortodoxe. Aceste atacuri se vor înteți în contextul unei societăți tot mai secularizate și desacralizate.

În dimineața acestei zile într-o biserica din nordul Franței a fost ucis un preot în urma unui atac organizat de doi indivizi înarmați. Cei doi atacatori au fost uciși de poliție. Unul din cei doi atacatori, a fost condamnat anterior pentru terorism și urma să fie monitorizat cu o brățară electronică de către autoritățile franceze, comunică publicația Express.co.uk, citaţi de Sputnik Moldova

În altă parte a continentului european, în Ukraina, unde continua procesiunea Drumului Crucii, al păcii, iubirii și rugăciunii pentru Ucraina, mai mulți radicali au atacat coloana de creștini, aruncând cu ouă în icoanele ortodoxe, care se rugau pentru încetarea războiului și pentru pace în Ukraina.  Radicalii revoltați scandau lozinci pline de ură în adresa credincioșilor. Aceștia aruncau cu ouă crude în icoane și cereau ca Garda Națională să plece, aceasta asigura siguranța credincioșilor de eventualele provocări, informează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși din Ukraina, citaţi de Sputnik Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a blocat circulația pe străzile din Kiev îngrădind accesul participanților la procesiunea Drumului Crucii din Kiev din motive de securitate, în legătură cu descoperirea în apropierea de Kiev a minelor și grenadelor fictive, precizează ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov pe Facebook.

Observăm tot mai des fenomene grave care bulversează societatea occidentală. Acestea se vor înteți, probabil, în contextul unei societăți tot mai secularizate și desacralizate.

Este efectul falimentului politicilor multiculturalismului, dar și al exacerbării sentimentelor de ură religioasă și etnică.

Sursa: Sputnik.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com