Header image

„Ochiul lui Sauron”, „ÎNCHIS” de Biserica Ortodoxă Rusă

16:12, joi, 11 decembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Biserica Ortodoxă Rusă a obținut închiderea unui uriaș „Ochi al lui Sauron”, instalație ce urma să fie urcată deaupra unuia dintre cei mai noi „zgârie-nori” din Moscova, pentru a promova filmul-trilogie Hobbit.

Motivul pentru care Biserica Rusă ar fi luat poziție împotriva acestei expoziții este, conform purtătorului de cuvânt Arhiepiscopul Vsevolod Chaplin, faptul că „un asemenea simbol al răului triumfător ridicându-se deasupra Moscovei și devenind unul dintre cele mai înalte obiecte din oraș…este bine sau rău? Mă tem că e mai rău. Nu ar trebui să ne surprindă dacă ceva nu merge bine în oraș, după aceea”, a declarat acesta, pentru postul de radio Govorit Moskova, adăugând că uriașul ochi roșu „al lui Sauron”, este un simbol satanic, care nu ar trebui să fie deasupra Moscovei.

Piesa de artă ar fi fost lansată la premiera filmului The Hobbit: The Battle of the Five Armies, ultimul film din seria Stăpânul Inelelor și ar fi măsurat 1 metru, în diametru.

În nuvela lui JRR Tolkien, după care a fost făcut scenariul filmului, ochiul roșu reprezintă dorința prințului diabolic de a controla totul, o aluzie pe care mulți critici o leagă de masonerie, illuminati și de „supravegherea” maselor, în general.

http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com