Oleksii Arestovici despre represiunile împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene: Suntem idioți? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Oleksii Arestovici despre represiunile împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene: Suntem idioți?

10:07, marți, 24 ianuarie, 2023 |

Arestovici a numit represiunile împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene „o tehnologie politică primitivă a dezbinării”.

Vorbind despre represiunile împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene într-un interviu acordat canalului de YouTube „Există zvonuri”, Oleksii Arestovici, consilier al Biroului Președintelui, a criticat acțiunile autorităților împotriva credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Ați văzut titlurile de la Fox News când Serviciul Securității al Ucrainei a intrat în Lavra Peșterilor din Kiev și în alte Lavre: „Zelenski a declarat război creștinismului”? Fox News – principalul canal al republicanilor. Sunt aceste titluri bune pentru Ucraina? Judecând după procesele care au loc acolo (în Biserica Ortodoxă Ucraineană – Red.), trebuie să-i atragem de partea noastră pe cei care sunt pentru noi și să punem presiuni puternice asupra celor care sunt împotriva Ucrainei. Vom face în schimb presiuni asupra tuturor celor 6 milioane de credincioși care merg la această Biserică și care nu pot spune un cuvânt în rusă? Ei merg acolo doar pentru că bunicii lor au mers acolo. Oare toți sunt inamici și agenți?!”, a acentuat Arestovici.

Consilierul Biroului Președintelui a adăugat că o astfel de tehnologie politică cu siguranță dăunează statului.

„Vrem să creăm un stat normal sau vrem să fim idioți de dragul unei tehnologii primitive de dezbinare? Aceasta este o tehnologie politică, nu una culturală. Totul este foarte simplu: fie ne comportăm ca niste oameni înțelepți, fie ca niste idioți. Până acum ne-am purtăm ca niște idioți”, a rezumat el.

UJO a raportat mai devreme despre părerea lui Arestovici că legile care vizează interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainenea sunt promovate de serviciile de informații ale Federației Ruse.

Sursa: https://spzh.news/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com