Header image

Orice pelerinaj ne aminteşte că viaţa este un drum al crucii

17:55, miercuri, 25 aprilie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Mitropolitul Vladimir în pelerinaj la sfintele mănăstiri din nordul Moldovei.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a efectuat zilele trecute un pelerinaj la mănăstirile din Nordul Moldovei (România). Traseul a cuprins mănăstirile din zona Sucevei: Putna, Moldovița, Sucevița, Bogdana, Humor, Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul.

Pelerinajul este o călătorie sfântă ce poartă în el căutarea sfinţeniei şi fiorul rugăciunii. Orice pelerinaj ne aminteşte că viaţa este un drum al crucii pentru fiecare dintre noi, deoarece fiecare creştin ştie că trebuie să împlinească în viaţa sa faptele credinţei, dar şi să rabde cu speranţă necazurile, ispitele şi greutăţile vieţii sale.

Aflându-se la Mănăstirea Putna, Vlădica Vladimir s-a închinat la mormântul Sfântului Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare și a vizitat Peştera Sfântului Daniil Sihastrul, unde a înălțat rugăciuni pentru creștinii drept-măritori și Biserica Ortodoxă din Republica Moldova.

ÎPS Vladimir a gustat din bogăția duhovnicească a lăcașurilor sfinte  din nordul Moldovei, care nu sunt cu nimic mai prejos decât cele întâlnite la locurile îndătinate pentru pelerinaj în întregul spațiu Ortodox.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com