Papa Francisc: Banii trebuie să slujească, nu să conducă - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Papa Francisc: Banii trebuie să slujească, nu să conducă

10:24, sâmbătă, 18 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Cultul banilor şi dictatura sistemului global financiar aduc nedreptate şi mizerie în rândul a milioane de oameni. Este avertizarea făcută de Papa Francisc, în primul său discurs important despre criza economică. Suveranul Pontif a cerut liderilor politici să pună capăt acestui fenomen şi să ofere mai mult ajutor săracilor.

Într-o adresare către noii ambasadori acreditaţi la Vatican, Papa Francisc a declarat că piaţa liberă s-a transformat într-o tiranie, în care oamenii sunt consideraţi doar consumatori. Cu referire la un pasaj din Biblie, Suveranul Pontif a spus că banii trebuie să slujească, nu să conducă.

„Noi ne-am creat idoli. Închinarea la viţelul de aur din vechime a luat o nouă formă nemiloasă în cultul banilor şi a dictaturii unei economii fără valori umane”, a declarat Papa Francisc.

Potrivit Suveranului Pontif, criza economică a adus disperare şi frică, iar sărăcia a devenit mult mai evidentă. Şeful Bisericii Catolice mai crede că sunt necesare reforme financiare, în urma cărora să beneficieze toată lumea.

De la începutul pontificatului său, Papa Francisc a declarat de mai multe ori că Biserica are misiunea să-i apere pe cei săraci. Recent, banca Vaticanului a anunţat că va publica pentru prima dată raportul său de cheltuieli anuale. Astfel, instituţia financiară, suspectată că ar fi fost implicată în activităţi de spălare de bani, încearcă să fie mai transparentă.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com