Header image

Părintele Arhimandrit Melchisedec, stareţul Mănăstirii Putna – în vizită la Reședința Mitropolitană

22:01, miercuri, 21 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Astăzi Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a primit vizita unei delegații a Sfintei Mănăstiri Putna, condusă de către starețul așezământului monahal – Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic.

Cu ocazia acestei frumoase și frățești întâlniri, Vlădica Vladimir a urat distinșilor oaspeți bun venit, după care a urmat un dialog cordial despre importanța acestei istorice mănăstiri pentru spiritualitatea noastră, îndeosebi prin faptul că la Putna odihnesc osemintele Sfântului și Marelui Voievod Ștefan, al cărui mormânt este loc de pelerinaj pentru toți cei care îl consideră pe vrednicul înaintaș drept un model de apărare şi  trăire a Credinței Strămoșești.

În continuare, Arhim. Melchisedec i-a făcut Înaltpreasfinției Sale daruri alese, care să-i aducă aminte despre flacăra puternică a Ortodoxiei care este menținută de sute de ani la Putna. La rândul său, Chiriarhul Bisericii Ortodoxe din Moldova l-a decorat pe distinsul oaspete cu Medalia comemorativă  „200 de ani de la întemeierea Eparhiei de Chişinău şi Hotin”.

Părintele stareţ a mulţumit Mitropolitului Vladimir din toată inima pentru primirea deosebit de frumoasă şi a menţionat că şi în continuare, Sfânta Mănăstire Putna va primi şi mai departe cu aceiaşi dragoste creştinească pelerinii din Republica Moldova pentru a se bucura împreună de rugăciunea către Domnul Iisus Hristos.

sursa mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com