Header image

Părintele Arsenie Papacioc – 3 ani de la trecerea la Domnul

20:58, vineri, 18 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Pe 19 iulie se împlinesc trei ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie Papacioc, fostul duhovnic al Mănăstirii “Sfânta Maria” – Techirghiol. Parastasul va fi oficiat mâine, după Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Părintele Arsenie Papacioc s-a născut în anul 1914, în satul Miseleanu, judeţul Ialomiţa. Tuns în monahism la Mănăstirea Antim din Bucureşti, în anul 1950, a devenit ieromonah pe seama Mănăstirii Slatina, la 26 septembrie, în acelaşi an. În vara anului 1958 a fost arestat de autorităţile comuniste, pentru apartenenţă la „Rugul aprins”. A trecut prin mai multe închisori: Braşov, Jilava şi Aiud. A fost graţiat în anul 1964, după interminabile anchete şi torturi, alături de ceilalţi deţinuţi rămaşi în viaţă de la închisoarea Aiud. După ieşirea din închisoare este numit preot în Ardeal, iar o perioadă a fost stareţ la Mănăstirea Cozia. Din anul 1976 a făcut parte din obştea Mănăstirii „Sfânta Maria” de la Techirghiol.

A trecut la Domnul în ziua de 19 iulie, la vârsta de 96 de ani, şi a fost înhumat în curtea mănăstirii, în apropierea fântânii Sfântului Pantelimon.

Sursa: http://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com