Părintele Necula despre dependenții de alcool, de droguri, de jocuri de noroc: Nu sunt oameni fără valoare - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Părintele Necula despre dependenții de alcool, de droguri, de jocuri de noroc: Nu sunt oameni fără valoare

21:48, vineri, 21 august, 2020 | Cuvinte-cheie:

Părintele Constantin Necula, Președintele Asociației Crucea Albastră, a oferit un interviu pentru Formula AS în care vorbește despre misiunea cu persoanele dependente de alcool, de droguri, de jocuri de noroc, etc.

„Mulți dintre cei care intră în astfel de ispite nu sunt oameni fără valoare”, atrage atenția Pr. Necula.

„Pe mine mă irită când îi văd pe unii că îi tratează pe alcoolici fără con­siderație: ‹lasă-i, că-și merită soarta!›. Nu e ade­vărat, nimeni nu merită așa ceva și, în plus, dacă nu le sărim în ajutor, pierdem valori”.

Profesorul Facultății de Teologie din Sibiu s-a alăturat misiunii de la „Crucea Albastră” în 1997, ca voluntar. Este de mulți ani președintele asociației și a dezvoltat un centru de tratament pentru bărbați la Șura Mică, în apropiere de Sibiu și unul pentru femei, la Șeilmbăr.

„Sunt deja câteva generații de foști dependenți care astăzi sunt curați și ne rămân aproape. Câțiva au revenit în viața publică și socială, dovedind o mare calitate umană. E cazul scriitorului Cristian Fulaș, de exemplu, care pe noi ne-a entuziasmat. Printr-un efort suprauman, a reușit să povestească, în primele două cărți ale sale, din ‹interior›, tot ce înseamnă ‹templul› ăsta nenorocit al dependenței”.

„Sunt oameni care și-au re­luat iubirile, s-au cununat, și-au crescut copiii odată ce-au scăpat de adicțiile care îi chinuiau și care îi făceau insuportabili și pentru alții”, evocă părintele.

Părintele Necula, printre credincioșii care îl cheamă în ajutor. ©Formula AS

E spune că Facultatea de Teologie din Sibiu a școlit în jur de o sută de studenți, în urmă cu ani de zile, în terapia anti-alcool și anti-drog, cursuri care ar trebui reluate: „Nu e de ajuns să-l compătimești pe un om, ci trebuie să-l poți ajuta. De aceea, am vrea să reluăm astfel de cursuri”.

În interviu, preotul vorbește despre dificultățile asociației, dar și despre cele ale persoanelor cu adicții. Credința ajută mult în acest sens.

„Credința este și un mod de des­coperire a propriilor limite. Limite care pe mulți îi aduc în situația de decădere totală, în care ajung la noi. Pe de altă parte, voința de a se ridica devine mai mare dacă este dublată de credință. Credința te ajută să te vindeci. Mulți înțeleg asta și de aceea scapă mult mai ușor de tot felul de probleme”.

Citește interviul integral pe site-ul Revistei AS.

Sursă foto: brightfuturerecovery.com

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com