Părintele neurochirurg Ștefan Mindea: ''Credința în Hristos este esența vieții''! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Părintele neurochirurg Ștefan Mindea: ”Credința în Hristos este esența vieții”!

Neurochirurgul Ștefan Mindea a devenit, de Rusalii, preot.

Medicul neurochirurg de reputație internațională, Ștefan Mindea, absolvent al Universității Stanford, fiind cel mai tânăr șef de secție din istoria renumitei universități americane, a devenit, în a doua zi de Rusalii, preot. El va fi ierarhul unei mănăstiri nou construite, în comuna Lumina, din județul Constanța.

Doctorul Ștefan Mindea a ajuns cunoscut în România după ce a ales să se întoarcă în țară, cu familia, după trei decenii petrecute în SUA.

La doar 40 de ani,  Ștefan Mindea era unul dintre cei mai reputați neurochirurgi din SUA. Specializat în neurochirurgie minim-invazivă și chirurgie oncologică spinală, a creat prima secție de acest tip la Universitatea din Stanford. Părinții lau educat să se simtă mândru că este român. El însuși are șase copii pe care îi educă în același spirit. După 35 de ani petrecuți în SUA, a decis să se întoarcă în țară, mutându-se cu familia la Constanța.

Dr. Adina Alberts: ”Dr. Mindea a înființat prima secție de Neurochirurgie Minim Invazivă la Universitatea Stanford, fiind cel mai tânăr șef de secție di istoria acestei universități. În prezent, Doctorul Mindea tratează și operează la Constanța, iar duminicile slujește la Biserica Nașterea Maicii Domnului din oraș. Timp de cinci ani consecutivi a fost premiat în Top 5 cel mai bun neurochirurg al Universității Stanford. După 35 de ani petrecuți în SUA, unde a devenit unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi, specializat în neurochirurgie minim-invazivă și chirurgie oncologică spinală, Dr. Ștefan Mindea, a decis să se întoarcă în țară, împreună cu soția și cei șase copii ai săi, la Constanța”.

”Credința în Hristos este esența vieții, legătura cu Dumnezeu fiind esențială pentru existența noastră ca oameni. Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să vedem dacă viața în afara divinității ar avea vreun sens. Bineînțeles că nu!”, spune pentru Lumea Credinței, Dr.  Mindea.

În ceea ce privește partea profesională din domeniul medicinei, neurochirurgul a evidențiat că rugăciunea și crtedința sunt foarte importante.

”În neurochirurgie lucrurile sunt ceva mai complicate decât s-ar părea și asta pentru că în cazurile grave, în cancere, în metastaze, te uiți spre Cer și aștepți cca Dumnezeu să te ajute să iei decizia cea mai înțeleaptă. De obicei, eu mă rog de când pacientul vine la consultație până în momentul în care iau decizia de a-l opera”.

 
https://lumeacredintei.com/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com