Părintele Teodor Ciurariu: Cei care spun „Crăciun fericit” demonstrează că sunt foarte ușor de manipulat - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Părintele Teodor Ciurariu: Cei care spun „Crăciun fericit” demonstrează că sunt foarte ușor de manipulat

18:29, marți, 10 ianuarie, 2023 |

Un cunoscut preot din județul Botoșani, România, explică de ce nu se zice „Crăciun fericit”, ci „Hristos s-a născut”. Părintele Teodor Ciurariu spune că mulți dintre creștini au uitat semnificația sărbătorii Crăciunului și în loc să se bucure că s-a născut Hristos folosesc această sărbătoare ca fiind una a cadourilor, a petrecerilor cu mese pline și băutură.

«Hristos s-a născut! nu Crăciun fericit! Hristos a înviat! nu Paște fericit. Terminați odată, dragi prieteni, cu Moș comercial, ăsta… burtos îmbrăcat în roșu cu scufie și moț pe cap având în spate sacul (tolba abundenței) promovat de firma aceia de băuturi răcoritoare de peste mări și țări. Ați uitat de Hristos? Este ziua Lui de Naștere, nu ziua cadourilor. Unde nu este Hristos în această sărbătoare, numită Crăciun, nu este decât o simplă petrecere gastronomică… de umplere în exces a burdihanelor noastre până vom ajunge să-l întrecem pe ,,moșu” în dimensiunea chersânului.

„Dumnezeul lor este pântecele” (Flp 3:19), spune părintele. Totodată, el susține că oamenii au început să creadă mai mult în Moș Crăciun, decât în Nașterea Domnului, fiind manipulați să cumpere tot felul de însemne specifice, să se pozeze alături de moș Crăciun. Inclusiv preoți și preotese aleg să se pozeze în această sărbătoare sfântă alături de o reprezentare a lui Moș Crăciun.

«Moș Crăciun nu există! Hristos Există! Este și va fi! Nu există nici o dovadă istorică că Moș Crăciun (comercial) există… nici nu-i chiar așa de moș… pentru că a fost inventat acum câteva zeci de ani! Arătați că mulți credeți în ceea ce nu există și în tot ce este basm. Prin aceasta, cu iertare vă scriu, demonstrați că ați fi foarte ușor de manipulat… că să nu scriu altfel. De ce să acceptăm toate procedurile astea perfide și bine gândite, în favoarea secularizarii prin care ni se contaminează bucuria Sfintelor Sărbători. Bucuria reală, căci moșul ăla bucălat și burtos cu mantie roșie și scufie cu moț alb care împarte veselie tâmpă în jur, cântecele gingălbelizate, gingălbelizante, tonele de cadouri, toate astea sunt făcute să depărteze creștinii de Biserică și de semnificația Praznicului Împărătesc.

Acceptați adevăratele colinde care vestesc Nașterea lui Hristos, nu venirea lui Moș comercial! Nu cântece religioase ce te îndeamnă la cumpărături, ci colinde în care să se cânte despre Pruncul Sfânt. Închei cu textul Sfântului Ioan Hrisostom: ,,Nici o credinţă falsă să nu primiţi, chiar de ar fi venită sub forma dragostei.”», este mesajul preotului.

Sursă: Botosaninews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com