Părintele Teologos. Cum ținem Post: ”Vocea Domnului e în interiorul nostru” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Părintele Teologos. Cum ținem Post: ”Vocea Domnului e în interiorul nostru”

18:49, duminică, 17 martie, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

Cu doar câteva zile înainte să înceapă Postul Paștelui, cea mai puternică perioadă în care oamenii au ocazia să se lepede „de dulce”, fie că vorbim din perspectivă culinară sau din perpectivă emoțională, jurnalistul Adrian Artene propune spectatorilor „Altceva cu Adrian Artene” o întâlnire puternică cu Părintele Teologos, prin intermediul unui interviu realizat pe Muntele Athos.

”Vocea lui Dumnezeu este în interiorul nostru”, spune Părintele în deschiderea acestei discuții pe care, ascultând-o, vei avea ocazia să descoperi adevăruri absolut fabuloase despre ceea ce înseamnă, în esență, o viață dreaptă, în spiritul Domnului.

Fost IT-ist, Părintele Teologos a înțeles, la un moment dat, că viața lui dreaptă poate fi doar cea trăită în slujba credinței și a procedat în consecință. De mai bine de 30 de ani trăiește astfel și ori de câte ori are ocazia, povestește lumii despre Bine. Același lucru s-a întâmplat în timpul discuției pentru „Altceva”.

Alături de Adrian Artene, Părintele dezvăluie care este cea mai mare bucurie a Raiului, cum se ține corect postul alimentar, care este cea mai puternică rugăciune, ce tipuri de antrenament trebuie să facem pentru suflet și care sunt, cu adevărat, adevăratele minuni ale vieții noastre.

Premiera acestui episod absolut special va avea loc sâmbătă, 16 martie, de la ora 19:00, pe canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene. 00:00 – Intro 03:56 – Marea bucurie a Raiului și drama umană 08:49 – Postul alimentar: consumăm ori nu fructe de mare 12:19 – Taina Postului: ”Retrage-ți mintea din simțuri!” 17:59 – Antrenamente pentru suflet 23:53 – ”Rugăciunea spoveditoare este produsul sincer al inimii” 25:50 – Cea mai puternică rugăciune 27:56 – ”Ochiul sufletului” și atelierul de gânduri 32:51 – Pregustarea Raiului prin coborârea minții în inimă 43:20 – ”Vocea lui Dumnezeu este în interiorul nostru” 45:02 – Cum vorbim cu Dumnezeu? 49:54 – Iubirea și puterile vindecătoare asupra sufletului 51:00 – Despre minunile din viața noastră

🔔 Abonează-te și nu rata niciun episod din podcastul Altceva cu Adrian Artene 👉 https://bit.ly/3m2TNaJ 🎙 Toate episoadele sunt aici: https://bit.ly/3zw9fPz

Contact Form Powered By : XYZScripts.com