Header image

Parlamentul Marii Britanii a votat împotriva operațiunilor militare din Siria

11:20, vineri, 30 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Camera Comunelor a Parlamentului britanic a votat împotriva unei posibile acțiuni militare împotriva Siriei, îndreptată întru prevenirea utilizării în continuare a armelor chimice în această țară.

După o dezbatere aprinsă documentul propuns de Guvern a fost susţinut de 272 de parlamentari, în timp ce 285 de deputați au votat împotrivă.

Prim-ministrul David Cameron a declarat că Parlamentul britanic este împotriva acțiunilor militare în Siria, și a promis să „acționeze potrivit.”

DeciziaParlamentului, care i-a susprins pe observatori, face imposibilă participarea trupelor britanice în orice operații militare sub conducerea Statelor Unite împotriva Siriei.

Ministrul Apararii, Philip Hammond, a confirmat într-un interviu pentru programul de televiziune al BBC, că Marea Britanie nu va fi implicată într-o posibilă cooperare în acţiunile  Statelor Unite împotriva Siriei.

Cu toate acestea SUA au dat de înţeşes că sunt gata să lupte în Siria  și fără participarea Marii Britanii, dar vor continua să se consulte cu Londra, care ramane  să fie „unul dintre cei mai apropiați aliați și prieteni” ai Washingtonului.

„Președintele Barack Obama în luarea deciziilor se va ghida de interesele Statelor Unite,” – se spune într-o declarație a Casei Albe.

Ministrul apararii al Marii Britanii Philip Hammond a declarat ca Statele Unite „vor fi dezamăgite de faptul că Marea Britanie nu va lua parte” la orice atac militar.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.pravoslavie.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com