Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Santander, implementează proiectul de achiziție a unui spațiu pentru slujire - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Santander, implementează proiectul de achiziție a unui spațiu pentru slujire

13:52, duminică, 23 iulie, 2023 |

     În perioada 1 mai – 30 octombrie 2023, Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Santander, implementează proiectul de achiziție a unui spațiu pentru slujire, dar și pentru desfășurarea activităților de promovare a identității românești. Proiectul este finanțat de Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Partenerii acestuia sunt Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, TrinitasTV, Basilica.ro, Doxologia.ro, Revista Apostolia și Popular TV Cantabria.
      Scopul proiectului este de a obține o biserică proprie cu spații pentru activități, care să devină atât un centru de identitate religioasă, cât și unul de identitate culturală. Departe de casă, românii din diaspora au căutat chiar de la începuturile migrării să găsească un loc care să-i apropie de valorile moștenite în țara lor de origine. Nevoia de integrare, sprijin și siguranță întru-un mediu necunoscut a contribuit la înființarea, cu ajutorul Bisericii-Mame, a comunităților religioase. Astfel, parohiile ortodoxe din diaspora servesc drept loc pentru săvârșirea serviciilor liturgice, precum și pentru desfășurarea activităților culturale, lingvistice și tradiționale a poporului român.
        Achiziția spațiului care va deveni lăcaș, în cadrul căruia se vor desfășura slujbele religioase, dar și activitățile cultural-identitare, va contribui la întărirea conștiinței de români dreptcredincioși, cu posibilitatea de a fi implicați activ în dezvoltarea comunității și în perpetuarea valorilor naționale, în special prin valorificarea și păstrarea limbii române, dar și a tradițiilor străbune, care vor asiduu a fi transmise noilor generații.
  Implementarea proiectului constă în procurarea unei clădiri de 251 mp2, care deține  o parcelă de aproximativ 1505 mp2 de teren, ce permite amenajarea unui spațiu de slujire, dar și a spațiilor adiacente destinate activităților pentru promovarea identității românești.
A consemnat:
Pr. Andrei Turea, parohul comunității
Sursa: https://obispadoortodoxo.es/
User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com