Header image

Patriarhul Сhiril: Războiul cu Ucraina este o lucrare diabolică

14:54, sâmbătă, 12 martie, 2022 | Cuvinte-cheie: , , ,

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse este convins că dușmanul neamului omenesc seamănă minciuni în relațiile dintre popoare, și pe baza lor se naște conflictul.

În data de 9 martie 2022, la predica după Liturghia Darurilor Înainte Sfințite, patriarhul Сhiril a spus că conflictele apar ca o consecință a păcatului.

„În prezent, suntem martorii unui conflict între Rusia și Ucraina”, a spus patriarhul. „Să ne gândim, ce ne poate despărți în realitate? Dar dușmanul neamului omenesc – prin anumiți oameni, prin anumite asociații de oameni – seamănă minciuni în relațiile dintre popoarele noastre, iar pe baza acestor minciuni se dezvoltă conflictul. Și știm că aceasta nu este o simplă ceartă între vecini, ci un conflict în care sunt implicate state, adică instituțiile care au dreptul legal de a folosi forța, obligându-și cetățenii să se supună dacă încalcă legea, sau forțând alte țări, dacă văd în ele o amenințare, la lichidarea unei astfel de amenințări”.

Conducătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a spus că „s-a rugat în mod special pentru Preafericitul Onufrie, pentru episcopi, pentru cler, pentru poporul credincios al Ucrainei, ca Dumnezeu să-i ferească de uneltirile celui rău și să le mențină în înțelegerea faptului că orice război între frații ortodocși care aparțin unei Bisericii este o lucrarea diabolică, și nu a lui Dumnezeu”.

Potrivit patriarhului, „Biserica astăzi trebuie să se roage pentru pace, pentru încetarea luptelor, așa cum a făcut Sfântul Serghie, așa cum a făcut Biserica noastră Rusă când cnejii ruși începeau să lupte între ei, distrugându-se unii pe alții”.

Potrivit UJO, întâlnirea patriarhului Chiril și a pontifului roman va avea loc în America Latină.

Sursa: https://spzh.news/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com