Patriarhul Chiril a spus dacă ostașii care au ucis în Operațiunea militară specială se pot împărtăși - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patriarhul Chiril a spus dacă ostașii care au ucis în Operațiunea militară specială se pot împărtăși

12:41, vineri, 23 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse crede că dacă după bătălia de la Neva, Alexandru Nevski nu a fost oprit de la Împărtășanie, la fel se poate proceda cu soldații ruși care au ucis.

Patriarhul Chiril, la o ședință a clerului din mitropolia Moscovei, a răspuns la întrebarea dacă pot fi admiși la Sfânta Împărtășanie oamenii care au luat parte la Operațiunea militară specială („OMS”) și au comis acolo omoruri, relatează site-ul Patriarhiei Moscovei.

Preotul Dimitrii Vydumkin i-a relatat conducătorului Bisericii Ortodoxe Ruse că „deseori preoții se întâlnesc la spovedanie cu soldați care tocmai s-au întors din zona Operațiunii militare speciale și au fost direct implicați în ostilități”.

„Ce practică, după părerea Dumneavoastră, este indicat să urmam în chestiunea admiterii sau opririi temporare a unor astfel de militari să primească Sfânta Împărtășanie?”, l-a întrebat el pe patriarhul Chiril.

Patriarhul a fost curios „de ce s-ar ridica problema opririi”.

Vydumkin a precizat: „Din cauza participării lor la omoruri în trecutul apropiat”.

Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse, ca răspuns, a declarat că „nu a fost nicio problemă cu Alexandru Nevski după bătălia de pe lacul Chud – dacă urmează sau nu să primească Împărtășania”.

UJO a scris mai devreme că Patriarhul Chiril a cerut rușilor să se boteze în numele invincibilității Rusiei.

Sursa: spzh.media/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com