Patriarhul Chiril – "Cel mai important în Biserică sunt oamenii..." - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patriarhul Chiril – „Cel mai important în Biserică sunt oamenii…”

19:12, vineri, 23 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril care se află în vizită la mitropolia din Novosibirsk, a declarat că religia, necătând la concepțiile greșite existente, este un lucru al viitorului și al prezentului, nu al trecutului, iar valoarea principală a parohiei o reprezintă credincioșii săi.

„Pentru prima dată am vizitat acest oraș în 1971. Și îmi amintesc de acea biserică de lemn, care se afla pe acest loc. In ultimii 25 ani au existat mari schimbări, inclusiv şi aici, pe acest pământ al Novosibirskului. Dar cel mai important, dragii mei, sunt nu pereţiii – ci oamenii, „- a spus Patriarhul Chiril în cuvântarea sa la Catedrala Învierii din Novosibirsk.

„Cea mai mare podoabă a bisericii nu sunt pictura și iconostasul ei, ci oamenii care sunt în ea”, – a adăugat el.

Potrivit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse, sarcina principală a Bisericii este ca omul modern, care trăieşte în secolul XXI, cu studii relevante și adesea cu un nivel ridicat de trai, să simtă nevoia vieții spirituale.

„Nouă ni se spune uneori că religia – este un lucru ce ţine de trecut. Eu însă sunt profund convins că de ea ţine viitorul, precum şi prezentul, „- a spus Patriarhul.

„Patriarhul Chiril a evidenţiat că odată cu sporirea bunăstarii poporului, există mai multe riscuri pentru viața omului.

„Cunoaştem din experienţa multor țări bogate, ce se întâmplă cu personalitatea, cu societatea, moralitatea, dacă prosperitatea materială nu este însoțită şi de o creștere spirituală. Într-un sens anumit dezvoltarea vieții spirituale – este o condiție absolut necesară pentru supraviețuirea civilizației umane „, – a spus el.

„Fie ca Dumnezeu să-i lumineze pe toți cei care sunt la putere și pe cei fără de putere, care au influenţă asupra vieții din jurul nostru, și care nu au o astfel de influenţă, să-i lumineze pe toţi să procedeze după adevărul Său, pentru a face fapte  bune, construindu-şi lumea sa interioară, în scopul de a deveni oameni puternici și capabili nu numai pentru a depăși dificultățile din viața exterioară, dar, şi cel mai important, de a obţine o victorie asupra propriului sine „, – a concluzionat Patriarhul Chiril.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.pravmir.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com