Header image

Patriarhul Chiril: Proclamând în calitate de ţel al său lupta pentru dreptate, forţele răului în Siria aduc moartea, distrugerea şi uciderea creştinilor

11:09, joi, 29 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , ,

Delegaţia Arhiepiscopiei din America de Nord a Patriarhiei de Antiohia, în a cărei componenţă intră episcopul de Brooklyn Nicolai, parohul catedralei „Sfântul Nicolae” în Brooklyn (New York) protoiereul Thomas Zane şi parohul catedralei „Adormirea Maicii Domnului” în Chicago preotul Musa Hadid, efectuează o călătorie de pelerinaj la Biserica Ortodoxă Rusă.

În călătorie delegaţia este însoţită de reprezentantul Patriarhiei de Antiohia şi al întregului Orient pe lângă Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii arhiepiscopul de Filippopol Nifon.

La 18 august 2013, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, reprezentanţii Patriarhiei de Antiohia au participat la serviciul divin festiv la catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Kremlinul Moscovei, care a fost condus de Preafericitul Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii Chiril.

În predica de după Liturghie Întâistătătorul Bisericii Ruse i-a salutat pe membrii Bisericii Locale frăţeşti.

„Am o deosebite bucurie să oficiez azi serviciul divin împreună cu reprezentanţii Bisericii de Antiohia – cu Preasfinţitul Nifon, care este reprezentantul Patriarhiei de Antiohia la Moscova, şi cu Preasfinţitul Nicolae, episcopul de Brooklyn, care îşi fac slujirea în Statele Unite în jurisdicţia Bisericii Ortodoxe frăţeşti de Antiohia.

Noi ştim cât de mult suferă acum Biserica voastră. Noi ştim ce se întâmplă în Siria, cum sunt distruse bisericile creştine, cum sunt nimiciţi, ucişi oamenii doar pentru credinţa lor în Hristos Mântuitorul. Aceasta se întâmplă sub influenţa forţei răului a celor care, promulgând în calitate de scop al său lupta pentru dreptate, aduc moartea în Siria, distrugerea şi uciderea creştinilor, inclusiv a ortodocşilor.

Noi căutăm să-i acordăm Bisericii de Antiohia ajutor de diferit ordin. Colectăm mijloace, îndreptăm convoaie cu ajutor umanitar, împreună cu organizaţiile obşteşti ale Rusiei, printre ele un rol cel mai viu jucându-l Societatea ortodoxă imperială pentru Palestina.

În semn al solidarităţii noastre, în semn de participare a noastră la destinul vostru, aş vrea să vă transmit, Preasfinţiile Voastre, sfintele moaşte ale sfântului ierarh Tihon, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii. El a devenit Patriarh în vremurile, când în ţara noastră erau omorâţi creştinii şi când mulţi credeau, că în ţara aceasta nu va rămâne, în genere, nici o persoană ortodoxă. Însă noi, acum, în secolul al XXI-lea, slujim în Kremlinul de la Moscova, mărturisind despre faptul că toate acele încercări au fost în van.

Ştim, de asemenea, că acei care au înroşit cu sânge acest pământ, rămânând fideli lui Hristos, azi împreună cu El sunt în Împărăţia lui Dumnezeu şi în calitate de noi mucenici ai pământului nostru se roagă – şi pentru Biserica Rusă, şi pentru întreaga Ortodoxie.

Vă rog să primiţi aceste sfinte moaşte în dar ca semn al dragostei faţă de voi şi Biserica voastră, în semn de profund respect şi recunoştinţă”.

Preafericitul Patriarh a transmis oaspeţilor chivotul cu o părticică a moaştelor sfântului ierarh Tihon, Patriarhul întregii Rusii.

Serviciul de presă al Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii

Contact Form Powered By : XYZScripts.com