Header image

Patriarhul Daniel, vizită istorică în Rusia. Invitaţia a fost adresată la Bucureşti de Patriarhul Kirill

16:47, vineri, 1 decembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , ,

O delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Patriarhul Daniel, va efectua o vizită în Rusia în perioada 2-5 decembrie. Delegaţia va participa la manifestările dedicate centenarelor restabilirii Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă şi Sinodului Local din 1917 – 1918.

Despre participarea Patriarhului Daniel s-a discutat în timpul întâlnirii private dintre Patriarhul Daniel şi Patriarhul Kirill care a avut loc în Palatul Patriarhiei în 27 octombrie.

Luni, 4 decembrie, Părintele Patriarh Daniel va concelebra Sfânta Liturghie în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, împreună cu alţi conducători de Biserici Ortodoxe.

Invitaţia de a participa la evenimente a fost adresată de Patriarhul Kirill tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe. Până acum au sosit în Moscova Patriarhul Ierusalimului, Patriarhul Alexandriei şi PF Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia.

Patriarhul Moscovei a vizitat ţara noastră în această toamnă pentru a lua parte la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie 2017.

Foto Credit: Basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com