Patriarhul Kiril, întâmpinat la Tiraspol de garda de onoare şi de Şevciuk - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patriarhul Kiril, întâmpinat la Tiraspol de garda de onoare şi de Şevciuk

23:01, duminică, 8 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

După-amiază, capul Bisericii Ortodoxe Ruse a plecat în stânga Nistrului, unde a fost întâmpinat cu fast de o gardă de onoare. Înaltul oaspete era aşteptat în centrul oraşului Tiraspol de liderul administraţiei transnistrene, Evgheni Şevciuk, dar şi de un alai de preoţi. Ulterior, Patriarhul Kiril a oficiat o slujbă la Catedrala „Naşterea Domnului” din Tiraspol.

Înainte de slujbă, patriarhul Rusiei i-a binecuvântat pe jurnaliştii prezenţi la eveniment.

„Îi salut pe toţi reprezentanţii mijloacelor de informare în masă. Să vă ajute Domnul în munca voastră!”, a declarat Înaltul ierarh.

Locuitorii Tiraspolului spun că au aşteptări mari de la vizita patriarhului.

„Cel mai mult sperăm să fim recunoscuţi ca un stat de drept, la fel cum sunt Rusia şi alte state”, a spsu un bărbat.

„Dacă Rusia ne va ajuta, vor începe să lucreze întreprinderile, pentru că investiţiile sunt din Rusia, iar tinerii vor rămâne aici să lucreze. De aceea, am aşteptat foarte mult această vizită a Patriarhului”, a spus o femeie.

„Patriarhul ne vizitează pentru prima dată în ultimii 500 de ani, iar asta va ajuta la unirea cu Rusia şi de aceea suntem foarte bucuroşi”, a spus o altă femeie.

Luni, Patriarhul Kiril se va întâlni cu locuitorii de pe malul stâng al Nistrului. După aceasta va merge la Mănăstirea Chiţcani şi la Cetatea Tighina.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com