Header image

Patriarhul Kiril: rădăcina tuturor necazurilor Ucrainei are la bază divizarea bisericii

7:06, marți, 28 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse consideră că rădăcina tuturor necazurilor Ucrainei are la bază divizarea bisericii. Ucraina este o parte istorică importantă a Sfintei Rusii, și drept instrument de divizare a oamenilor este folosită sciziunea Bisericii. Una dintre aceste diviziuni bisericești are deja mai mult de 400 de ani.

„Astăzi când sunt vărsare multe lacrimi, menționându-se că cineva din afară a divizat poporul ucrainean, aș vrea să le spun să tacă. Ați muncit patru sute de ani pentru a împărți oamenii din Ucraina. Și acest lucru este mult mai rău decât orice agresiune externă, deoarece această agresiune, vine din interior. Iar la ea s-au alăturat oameni rătăciți, întunecați de naționalism care au și creat schisma, „- a spus Patriarhul.

Întâistătătorul și-a exprimat nădejdea că la fel ca în timpurile Sf. Kneaz Vladimir, când Biserica prin unitatea sa a oferit luminarea unor mase imense de oameni și a păstrat unitatea oamenilor care aparțineau diferitor triburi și popoare, și astăzi „Biserica, înfăptuind slujirea sa oamenilor va contribui la vindecarea tuturor rănilor și bololor sale„.

traducere pentru ortodox.md

sursa vesti.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com