Header image

Patriarhul Kirill: Întâlnirea cu Dumnezeu – unul din cele mai importante evenimente din viața omului

11:16, vineri, 16 februarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Dragi frați și surori!

Vă felicit cordial cu ocazia Praznicului Întâmpinării Domnului și Zilei tineretului ortodox!

Astăzi Biserica prăznuiește întâmpinarea Pruncului Iisus de către starețul Simeon, om drept și temător de Dumnezeu (Luca 2, 25). De mulți ani bătrânul Simeon aștepta cu ardoare venirea Mântuitorului în lume, și Dumnezeu i-a descoperit prin Duhul Sfânt că Pruncul purtat pe brațele Mariei este acel Mesia mult așteptat, care va deveni pentru toți oamenii lumină spre descoperirea neamurilor (Luca 2, 32).

Întâmpinarea Domnului este sărbătoarea întâlnirii sufletului cu Hristos. Fără îndoială, Domnul lucrează în fiecare dintre noi. Totuși, copleșiți de grijile lumești, noi nu întotdeauna observăm prezența și ajutorul Său Divin. Viața omului contemporan, îndeosebi, dacă el este tânăr, sănătos și activ, se desfășoară cu viteză uimitoare, ceea ce adesea îl împiedică să cugete la cele mai importante lucruri: materia ce îi oferă existenței sale adevărata valoare și semnificație. Și atunci când omul face un efort asupra sa, smulgându-se din vâltoarea grijilor și pomenindu-se de față cu sine însuși, când el privește în adâncul propriului suflet, se produce unul din cele mai importante evenimente din viața sa – întâlnirea cu Dumnezeu.

Dragii mei, vă doresc tuturor ca această întâlnire cu Hristos Mântuitorul să devină pentru voi adevărata înfățișare și slujire de o viață întreagă, căci, după cum scria Sfântul Teofan Zăvorâtul, „noi toți suntem chemați nu doar la o trăire imaginară a acestei desfătări, ci la gustare ei adevărată, întrucât toți sunt chemați să aibă și să poarte în ei pe Domnul, și să dispară în El cu toată forța duhului lor” Cuvânt la Întâmpinarea Domnului, 1861).

Mă rog către Domnul nostru Iisus Hristos, ca El să vă întărească inimile în credință, să dea putere și să trimită ajutorul Său neîmpuținat în toate lucrurile și începuturile bune.

Binecuvântarea Domnului peste voi, cu al Său har și iubire de oameni, totdeauna, acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin!

† KIRILL
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Adresarea Preafericitului Patriarh Kirill cu prilejul sărbătoririi Zilei tineretului ortodox (15 februarie 2018)

Contact Form Powered By : XYZScripts.com