Header image

Patru „Nu” pentru kilogramele în plus

În loc să staţi în faţa televizorului, mergeţi să vă plimbaţi împreună cu soţul dumneavoastră, după care rugaţi-vă împreună. Veţi simţi deosebirea de stare sufletească şi veţi înţelege că televizorul nu-i o comoară.

Ca medic, vă propun patru „Nu”. Trebuie să nu mâncaţi mult, să nu mâncaţi gras, să nu mâncaţi dulce, să nu mâncaţi târziu.

Mâncaţi dintr-o farfurie mică şi mulţumiţi-vă cu o atare porţie. La masă să nu vă aşezaţi în stare de stres. Prin asta nu facem decât să acumulăm o „mare” de calorii de prisos, şi nu vom face decât să vătămăm organismul. Urmăriţi activitatea intestinală, luptaţi-vă cu constipația, dacă este cazul.

Un moment foarte important: să nu luaţi niciun fel de tablete pentru slăbit! Şi să nu căutati să slăbiţi rapid. Trebuie să vă schimbaţi modul de viaţă, să vă normalizaţi metabolismul. Pe scurt, trebuie neapărat să creaţi condiţii în care greutatea să rămână în limitele normalului, în toate este nevoie de consecvenţă, este nevoie să faceţi lucrurile pas cu pas, să ţineţi calea de mijloc.

Cu privire la diferitele diete, care sunt foarte numeroase, pot să spun următoarele: fiţi cu multă băgare de seamă şi foarte prudentă. Cel mai bine este să ţineţi posturile rânduite de Biserică. Postul este doctorie şi pentru suflet, şi pentru trup. Postind pentru Hristos, primim de la El întărirea harică a puterilor şi a sănătăţii noastre, deprindem moderaţia şi înfrânarea. Este important de ştiut acest lucru.

Încă ceva. Mi-aţi spus, la un moment dat, că acum doi ani mergeaţi împreună cu soţul dumneavoastră într-un club de fitness. Vă recomand insistent să reveniţi la obiceiul acesta.

Căliţi-vă voinţa, mişcaţi-vă mai mult, plimbaţi-vă şi totul o să vă iasă. Dumnezeu să vă dea sănătate şi echilibru sufletesc!

Dr. Dimitri Avdeev, Ioana Besedina, Femeia și problemele ei: perspectiva psihiatrului ortodox, Editura Sophia, București, 2011, p. 91-92

Contact Form Powered By : XYZScripts.com