Header image

Pelerinaj la mănăstirea „Sf. Proroc Ilie” din s. Nicoreni 2016

23:14, miercuri, 24 august, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Creştinii din parohia satului Recea, Râşcani, Răcăria şi Nihoreni din raionul Râşcani, au mers în pelerinaj lamănăstirea „Sf. Proroc Ilie” din s. Nicoreni, Drochia. În fiecare an creştini de diferite vârste parcurg această distanţă pentru a arăta iubirea față de Dumnezeu și pentru a intensifica rugăciunea și viața duhovnicească.

„A devenit deja o tradiţie ca în postul „Adormirii Maicii Domnului”, creştinii din parohia noastră să meargă în pelerinaj la mănăstirea Sfântului Proroc Ilie, ne-a mărturisit tânăra Xenia Dascal.

Drumul spre mănăstire a început cu un acatist închinat Maicii Domnului ,,Bucuria tuturor celor necăjiți” și a unui Tedeum de sănătate pentru primirea ajutorului în călătorie, săvârșite în sfintele biserici.

Totodată, seara, creştinii din cele patru localităţi, împreună cu prot. Teodor Bazatin, or. Râşcani,  prot. Teodor Domnița din s. Nihoreni, prot. Constantin Rîciu din s. Răcăria  şi cu Constantin Dascal din s. Recea, au ajuns la mănăstire. Aici a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire, în interiorul Soborului.

Creștinii au avut posibilitatea să se închine Sf. icoane și au participat la Acatist și la Rugăciunea de sfințire a apei. După citirea Ceasurilor, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar o buna parte din pelerinii sosiți la mănăstire s-au împărtășit.

După predica rostită, creștinii au primit fiecare binecuvântarea duhovnicului său și au mers spre casele lor.

pelerinaj 2

În fiecare an, la acest pelerinaj participă tot mai mulţi creştini din raion. Pelerinajul înnoiește viața religioasă și consolidează identitatea și unitatea spirituală a comunității de creştini.

Rugăm pe bunul Dumnezeu ca să răsplătească  tuturor pelerinilor râvna și dragostea către Domnul.

Pelerinajul, ca dimensiune a spiritualității ortodoxe, este un fenomen religios cu dimensiuni foarte largi în timp și spațiu, care decurg dintr-o experiență religioasă. El este singura cale spre fericire, deoarece doar urmând drumul credinței, spre Domnul și cu Domnul, vom călători spre veșnicie, scrie Xenia Dascal pe blogul său.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com