Pelerinaj la Sfântul Munte Athos, Grecia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Pelerinaj la Sfântul Munte Athos, Grecia

13:49, miercuri, 8 mai, 2024 |

Mitropolia Moldovei în colaborare cu agenția Panda Tur organizează Pelerinaje la Sfântul Munte Athos (Grecia).

Detaliile Pelerinajului:

Plecări:

  • 10.06.2024
  • 08.07.2024
  • 05.08.2024
  • 02.09.2024
  • 30.09.2024
Locul Pornirii & Întoarcerii

Strada Circului 33, (Circul Chișinău)

Ora Pornirii din Chișinău

09:00

Prețul Include
Transport Tur-retur
Asigurare medicală
Cazare 2 nopți la mănăstirile din Muntele Athos
Ferryboat-uri dus – întors
Transportul local în Sfântul Munte cu maxi-taxi-uri în regim de taxi
Prețul nu include
Taxa de timbru pentru primirea diamonithirion la Biroul Pelerini (25 euro de persoană)
Cheltuieli personale
Echipament necesar
Pălărie, mănuși, o provizie de lenjerie, o periuță și pastă de dinți, gel de duș, șampon, prosop
Încălțăminte confortabilă cu tălpi rezistente pentru drumeții la munte.
Bani pentru cheltuieli suplimentare.
Pentru o viză este necesară o copie a pașaportului.

Program

Programul pelerinajului poate suferi unele modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte și condițiile climaterice (care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte). Este posibil ca în programul de închinare la mai multe mănăstiri, când se închiriază transportul local în regim de taxi, să fie vreun loc unde din obiective pricini (ex. odihna monahilor) să nu ne putem închina în biserică.

 

Ziua 1

Plecare din Chișinău ora 09:00

Ziua 2

Ouranoupoli: Mic dejun.

Îmbarcare pe ferryboat până la Mănăstirea Hilandar (cea mai renumită icoană păstrată cu mare evlavie în biserica mare a mănăstirii este Icoana Maicii Domnului „Trihirussa” – cu trei mâini, închinare la odoarele mănăstirii) – Peștera Sf. Cosma de la Zografu – Mănăstirea Zografu (cunoscută ca „a doua casă a Sfântului Gheorghe”, Mănăstirea Zografu păstrează până astăzi mai multe icoane făcătoare de minuni, sfinte moaşte şi alte odoare). Participare la slujbe / cazare.

Ziua 3

Mănăstirea Zografu (participare la slujbă și masa) – Mănăstirea Constamonitu (închinare la icoanele importante ale mănăstirii: Sfântului Ştefan (secolul al VIII-lea), icoana Maicii Domnului „Odighitria” (1360) și icoana Maicii Domnului „Antifonitria” (secolul al XI-lea) – Mănăstirea Dohiariu (închinare la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoare și la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Xenofont (închinare la odoarele mănăstirii și la Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe și Icoana Maicii Domnului „Odighitria” din catedrala nouă a mănăstirii) – Mănăstirea Sf. Pantelimon (Rusikon) – participare la slujbe / cazare.

Ziua 4

Mănăstirea Sf. Pantelimon (participare la slujbe și închinarea la odoarele mănăstirii) – Plecare cu maxi-taxi spre Karyes (capitala Sfântului Munte). Se vor vizita Biserica Protaton (cu Icoana Maicii Domnului Axion Estin și celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos) – Schitul Sf. Andrei – Serai (închinare într-una din cele mai mari biserici din Balcani, închinare la parte din Capul Sfântului Apostol Andrei) – Mănăstirea Cutlumuș (închinare la odoarele mănăstirii). Plecare în Portul Dafni. Îmbarcare pe ferryboat pentru plecare în Ouranoupoli.

După posibilitate se vor vizita în drum spre Moldova Mănăstirea Sf. Anastasia, Izbăvitoarea de otravă (închinarea la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Suroti (închinarea la mormântul Sf. Cuvios Paisie Aghioritul și la odoarele mănăstirii).

Ziua 5

Sosire în Chișinău

Preț: 400 euro

Pentru rezervări & detalii : 068559904

Contact Form Powered By : XYZScripts.com