Pelerinaj la sfintele mănăstiri pentru un grup de elevi de la Liceul Teoretic „George Meniuc” din mun. Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Pelerinaj la sfintele mănăstiri pentru un grup de elevi de la Liceul Teoretic „George Meniuc” din mun. Chișinău

12:03, sâmbătă, 25 mai, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

Liceul Teoretic „George Meniuc” din mun. Chișinău, a organizat joi, 23 mai, un pelerinaj de o zi pentru 53 de elevi din cadrul unității de învățământ.

Cu acest prilej, în cadrul activității cultural- religioase coordonate de profesorul de religie pr. Aviv ȚÎMBALIUC, copiii au vizitat câteva mănăstiri situate în raionul Orhei.

Primul popas a avut loc la mănăstirea Tabăra – un locaș în inima pădurii, după care micii pelerini au poposit la mănăstirea Curchi, situată în codrii Orheiului, un loc deosebit de frumos, cu o istorie aparte.

Astfel, copiii au avut parte și de o întâlnire de suflet cu monahul Paisie, care a discutat cu cei mici diferite subiecte religioase, potrivit vârstei lor, pentru a le transmite valorile moral-religioase şi învăţăturile Bisericii Ortodoxe. Totodată, copiii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, au aflat istoricul acestei vetre de rugăciune, au vizitat aşezământul monahal, au interpretat cântări și tropare, iar la final, au fost poftiţi la o gustare în trapeza mănăstirii.

Pe drumul de întoarcere, micii pelerini au făcut un popas la iarbă verde pentru a lua masa și pentru a organiza activități și jocuri, care au avut drept scop coeziunea grupului.

Deplasarea elevilor la mănăstire a fost gratuită. Pelerinajul a fost o binemeritată răsplată pentru cei mai implicați și responsabili elevi care au participat la orele de religie pe parcursul anului de studii 2018- 2019.

Prin vizitele de studiu la biserici şi mănăstiri, elevii conştientizează necesitatea protejării naturii şi a locurilor de pelerinaj. Astfel de activităţi, proiecte culturale şi excursii tematice – sunt forme de organizare a educaţiei religioase şi urmăresc să cultive atât elevilor, cât şi dascălilor preţuirea şi dragostea de frumos, faţă de monumentele, obiceiurile şi tradiţiile poporului nostru şi faţă de morala creştină.