Header image

Pelerinaj la sfintele mănăstiri pentru un grup de elevi de la Liceul Teoretic „George Meniuc” din mun. Chișinău

12:03, sâmbătă, 25 mai, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

Liceul Teoretic „George Meniuc” din mun. Chișinău, a organizat joi, 23 mai, un pelerinaj de o zi pentru 53 de elevi din cadrul unității de învățământ.

Cu acest prilej, în cadrul activității cultural- religioase coordonate de profesorul de religie pr. Aviv ȚÎMBALIUC, copiii au vizitat câteva mănăstiri situate în raionul Orhei.

Primul popas a avut loc la mănăstirea Tabăra – un locaș în inima pădurii, după care micii pelerini au poposit la mănăstirea Curchi, situată în codrii Orheiului, un loc deosebit de frumos, cu o istorie aparte.

Astfel, copiii au avut parte și de o întâlnire de suflet cu monahul Paisie, care a discutat cu cei mici diferite subiecte religioase, potrivit vârstei lor, pentru a le transmite valorile moral-religioase şi învăţăturile Bisericii Ortodoxe. Totodată, copiii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, au aflat istoricul acestei vetre de rugăciune, au vizitat aşezământul monahal, au interpretat cântări și tropare, iar la final, au fost poftiţi la o gustare în trapeza mănăstirii.

Pe drumul de întoarcere, micii pelerini au făcut un popas la iarbă verde pentru a lua masa și pentru a organiza activități și jocuri, care au avut drept scop coeziunea grupului.

Deplasarea elevilor la mănăstire a fost gratuită. Pelerinajul a fost o binemeritată răsplată pentru cei mai implicați și responsabili elevi care au participat la orele de religie pe parcursul anului de studii 2018- 2019.

Prin vizitele de studiu la biserici şi mănăstiri, elevii conştientizează necesitatea protejării naturii şi a locurilor de pelerinaj. Astfel de activităţi, proiecte culturale şi excursii tematice – sunt forme de organizare a educaţiei religioase şi urmăresc să cultive atât elevilor, cât şi dascălilor preţuirea şi dragostea de frumos, faţă de monumentele, obiceiurile şi tradiţiile poporului nostru şi faţă de morala creştină.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com