Pentru a 14-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus pentru credincioşii din Republica Moldova - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Pentru a 14-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus pentru credincioşii din Republica Moldova

23:04, marți, 12 aprilie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Focul Haric va ajunge şi în acest an în ţara noastră, pentru a 14-a oară consecutiv. În Joia Paştelui, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va lua lumina sfântă. Toate cheltuielile vor fi suportate de către Biserica Ortodoxă din Republica Moldova.

Potrivit secretarului Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, în acest an, nimeni dintre politicieni nu va sponsoriza deplasarea în Israel.

Din delegaţie vor face parte cinci clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă comercială. În medie, zborul dus-întors va costa Mitropolia 40 de mii de lei.

„Este ruta comercială, deci nu sunt presupuse costuri extraordinare, decât biletul propriu-zis. În ziua de sâmbătă, dis-de-dimineaţă, se vor deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, conform tradiţiei, se aprindei Focul Haric, în jurul orei 14.00„, a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş.

Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, focul haric va fi adus aici, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală. Acesta va fi împărțit preoţilor şi credincioşilor, care îl vor răspândi în întreagă ţara.

Focul Haric este considerat un miracol. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Sursa: www.publika.md


b6ffb93c6d837fc5c98373726012fb25

Contact Form Powered By : XYZScripts.com