Header image

Pentru prima dată în istorie un preşedinte american a participat la Marşul pentru viaţă în SUA

18:51, sâmbătă, 25 ianuarie, 2020 |

Pentru prima dată în istoria Statelor Unite ale Americii, anul acesta un preşedine în funcţie a luat parte la Marşul pentru viaţa de la Washington.

Donald Trump s-a alăturat sutelor de mii de participanţi, mai ales tineri, care au defilat vineri în capitala SUA pentru a susține dreptul la viață al copilului nenăscut.

WASHINGTON, DC – JANUARY 24: U.S. President Donald Trump speaks at the 47th March For Life rally on the National Mall, January 24, 2019 in Washington, DC. The Right to Life Campaign held its annual March For Life rally and march to the U.S. Supreme Court protesting the high court’s 1973 Roe V. Wade decision making abortion legal. (Photo by Mark Wilson/Getty Images)

„Toți cei care suntem aici înțelegem un adevăr etern”, a precizat Donald Trump: „Fiecare copil este un dar prețios și sfânt de la Dumnezeu. Împreună, trebuie să protejăm și să prețuim demnitatea și valoarea sacră a fiecărei vieți umane”.

Preşedintele SUA a spus că „imaginea unui copil în pântece” surprinde „măreția Creației lui Dumnezeu”.

„Când ținem în brațe un nou-născut, înțelegem iubirea nemăsurată pe care fiecare copil o aduce în familie”.

Marșul pentru viață este o mișcare globală de apărare a dreptului la viață începând de la concepție. A început în 1973, după ce Curtea Supremă SUA a legalizat în întreaga Americă avortul la cerere din orice motiv și în orice stadiu de sarcină.

La cea de-a 47-a ediţie a marşului, Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din SUA a trimis o delegaţie condusă de Episcopul vicar Apostolos de Medeia – Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Americii.

Marşul pentru viaţă a început vineri, la ora 12:00, cu o rugăciune rostită de Episcopul Apostolos pe o scenă amenajată în parcul National Mall.

De acolo s-a pornit pe bulevardul Constitution Avenue spre Curtea Supremă a SUA. Pe drum, la intersecţia dintre blv. Madison și 14th. Mitropolitul Tihon al Americii şi Canadei (OCA) a oficiat un ceremonial pentru victimele avortului.

Pe lângă participare la marş, Biserica Ortodoxă din America (OCA) a stabilit ziua de 19 ianuarie 2020 ca Duminica Sanctității Vieții, fiind marcată în toate parohiile prin ectenii și rugăciuni speciale.

Manifestările pentru viață din alte state americane au început deja din 10 ianuarie și vor continua până în luna martie care coincide cu „Luna pentru viaţă” în România.

În România și Republica Moldova, Marșul pentru viață se va desfășura sâmbătă, 28 martie, în peste 900 de localități din cele două ţări.

 

https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com