Persoane necunoscute au incendiat casa în care locuiește Mitropolitul Longhin (Jar) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Persoane necunoscute au incendiat casa în care locuiește Mitropolitul Longhin (Jar)

20:51, marți, 2 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

La data de 2 ianuarie 2024, în jurul orei patru dimineața, casa în care locuiește Mitropolitul Longhin (Jar), ierarh al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a luat foc.

Conform informațiilor de la fața locului, vlădica Longin nu a suferit vătămări, dar acoperișul casei a ars complet, iar locuința în sine nu mai este potrivită pentru a locui. Localnicii sunt convinși că casa a fost incendiată intenționat de către infractori.

Conform informațiilor din presă, la 2 decembrie, medicii l-au spitalizat pe mitropolitul Longhin, care a suferit un accident vascular cerebral grav vara trecută. La mănăstire, sunt convinși că boala ierarhului este legată de presiunea constantă a autorităților asupra sa, de procesele judiciare și perchezițiile pe care ofițerii SBU au încercat să le efectueze la Bănceni.

Ulterior, la 20 decembrie, mitropolitul Longhin a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă în scopul stabilizării ritmului cardiac.

Sursa: https://spzh.news/ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com