Peste 1.000 de doctori britanici se împotrivesc avortului în orice condiţii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Peste 1.000 de doctori britanici se împotrivesc avortului în orice condiţii

10:55, luni, 10 iulie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Aproape 1.500 de doctori şi studenţi la Medicină s-au revoltat în legătură cu campania Asociaţiei medicale britanice care promovează avortul chiar până în trimestrul al treilea de sarcină, anunţă Catholicherald.co.uk.

Medicii opozanţi au semnat o scrisoare deschisă către asociaţie, denunţând propunerea despre avort, numind-o „extremă” şi avertizând că o astfel de decizie pune în pericol reputaţia asociaţiei. Scrisoarea spune, printre altele, că „dacă măsura va fi implementată, aceasta va însemna introducerea avortului din orice motiv până la a 28-a săptămână de sarcină sau chiar până la naştere (…).

În calitate de doctori şi studenţi la Medicină, îndemnăm Asociaţia medicală britanică să respingă această propunere extremă”. Chiar dacă semnatarii au puncte de vedere diferite privind avortul, scrisoarea explică următoarele: „În ultimii ani sondajele au demonstrat consecvent că femeile doresc mai multe restricţii privind avortul, nu mai puţine.

Un sondaj ComRes din mai 2017 a aflat că doar 1% din femei vor ca avortul să fie permis până la 24 de săptămâni de sarcină şi tot atâtea femei ar dori extinderea până la naştere, în timp ce 70% sunt de părere că avortul nu ar trebui să fie făcut dacă sarcina are mai mult de 20 de săptămâni sau chiar mai puţin”.

Semnatarii au mai spus că există doar un grup mic de persoane în această asociaţie britanică cu puncte de vedere extreme legate de avort care promovează propunerea de extindere a perioadei până când chiuretajul este permis.

Sursa: http://ziarullumina.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com