Header image

Peste 90 de preoți misionari dedicați slujirii în penitenciare, în structurile Ministerului Afacerilor Interne, dar și în Armată

13:06, miercuri, 12 aprilie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

În Republica Moldova sunt peste 90 de preoți militari. Este o categorie aparte de slujitori ai mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, care oficiază în penitenciare, în structurile Ministerului Afacerilor Interne, dar și în Armată.

26 de reprezentanți ai clerului militar sunt alături de soldați și ofițeri la depunerea jurământului, în cazărmi, în rutina militară de zi cu zi – și pe vreme de pace, și, dacă se întâmplă, pe vreme de război.

În acest context, unele întrebări rămân în continuare fără un răspuns, pentru ostași, poate, în primul rând. În războiul pentru apărarea independenței și suveranității Republicii Moldova, din 1992, de exemplu, şi în stânga Nistrului omul cu armă era încurajat cu binecuvântarea, şi pentru stăpânirea şi armata de acolo se făceau rugăciuni sub aceeaşi boltă de biserică…

În estul Ucrainei, astăzi, se întâmplă lucruri, oarecum, asemănătoare. Oferă prezentul explicații, le oferă trecutul, istoria? Un reportaj de Alexandru Popescu.

Sursa: http://www.europalibera.org/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com