Header image

„Peștele-pescar”, o carte instrument pentru dezvoltarea gîndirii metaforice la copii

6:14, sâmbătă, 17 februarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Am început munca (de data asta o numesc așa) la ilustrarea și conceperea primei mele cărți serioase pentru copii, „Peștele-pescar”, o carte instrument pentru dezvoltarea gîndirii metaforice la copii.

Scrisă la 20 de ani, „Peștele-pescar – o poveste”, a apărut la editura Marineasa în timpul studenției mele la Timișoara într-un tiraj de 100 de exemplare și niciodată nu s-a vîndut în librării. Deși nu a fost gîndit ca un volum pentru copii, ci ca un exercițiu de poezie, „Peștele-pescar” mi se pare acum o poveste extraordinară și pe placul copiilor. Este povestea unui pește plictisit și egoist, vedeta lacului, pe care toate gîzele și broaștele îl laudă și îl curtează, doar că peștele visează un pescar care să-l prindă și să-l ia la el acasă. Cel mai mult suferă Omul-vacă, prietenul stîngaci și neglijat al Peștelui-pescar, deoarece nu știe nici să înoate. Omul-vacă a suferit cel mai mult atunci cînd, în cele din urmă, peștele a plecat cu un pescar.

Despre jocurile simple care vor însoți desenele pentru a fi jucate de părinți și copii chiar în timpul lecturii, vă spun mai tîrziu, cînd ajung acolo cu desenatul 

Părintele Savatie Baștovoi

Contact Form Powered By : XYZScripts.com